ВестиСпорт

Пораз Металца

Кошаркаши Металца поражени су у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа резултатом 97:86 од Мега Лекса. Кошаркаши Мега Лекса искористили су одсутност ваљевске екипе, која је сву пажњу усмерила на наредни меч са Олимпијом, тако да су ваљевски кошаркаши највећи отпор пружили у првој четвртини, а након тога Мега Лекс преузима контролу, и своје вођство одржава до краја меча. Предност Мега Лекса је у одређеним тренуцима меча ишла и преко 20 поена разлике, али је на крају Металац успео да меч заврши са прихватљивих 11 поена минуса.

Код Мега Лекса најефикаснији је био Николић са 24 поена, а пратили су га Јанковић са 17 и Јарамаз са 15 поена. Ракићевић се поново истакао са 18 поена, Мајсторовић је постигао 15, Кутлешић поен мање, а добру партију пружио је Ђукановић који је постигао 12 поена. О концентрацији ваљевске екипе говори и податак да је Металац имао 25 изгубљених лопти!

Сва пажња сада се у окреће мечу са Олимпијом, мада је утисак да се и у оба меча у Нишу више размишљало о том мечу који је на програму 27. фебруара у Ваљеву. Металац би победом обезбедио опстанак у АБА лиги, а могла би то бити и „пирова победа“, уколико се не изнађе решење за неповољну финансијску ситуацију.

Uspon
Back to top button