Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiSport

Poraz Metalca

Košarkaši Metalca poraženi su u polufinalu Kupa Radivoja Koraća rezultatom 97:86 od Mega Leksa. Košarkaši Mega Leksa iskoristili su odsutnost valjevske ekipe, koja je svu pažnju usmerila na naredni meč sa Olimpijom, tako da su valjevski košarkaši najveći otpor pružili u prvoj četvrtini, a nakon toga Mega Leks preuzima kontrolu, i svoje vođstvo održava do kraja meča. Prednost Mega Leksa je u određenim trenucima meča išla i preko 20 poena razlike, ali je na kraju Metalac uspeo da meč završi sa prihvatljivih 11 poena minusa.

Kod Mega Leksa najefikasniji je bio Nikolić sa 24 poena, a pratili su ga Janković sa 17 i Jaramaz sa 15 poena. Rakićević se ponovo istakao sa 18 poena, Majstorović je postigao 15, Kutlešić poen manje, a dobru partiju pružio je Đukanović koji je postigao 12 poena. O koncentraciji valjevske ekipe govori i podatak da je Metalac imao 25 izgubljenih lopti!

Sva pažnja sada se u okreće meču sa Olimpijom, mada je utisak da se i u oba meča u Nišu više razmišljalo o tom meču koji je na programu 27. februara u Valjevu. Metalac bi pobedom obezbedio opstanak u ABA ligi, a mogla bi to biti i “pirova pobeda”, ukoliko se ne iznađe rešenje za nepovoljnu finansijsku situaciju.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!