ВестиСпорт

Металац поражен од Борца у Ваљеву

Кошаркаши Металца поражени су у последњем припремном мечу од чачанског Борца резултатом 80:74 (22:18, 15:16, 17:21, 26:19). Чачани су се на тај начин реванширали за претходне поразе у припремним мечевима, али и забринули око 150 присутних љубитеља кошарке пред старт Суперлиге наредног викенда.

За Металац, додуше, нису наступили Ракићевић и Габрић, Мајсторовић није улазио у игру, али је дебитовао плеј Јован Новак, постигавши 13 поена, и најавио да се коначно назире решење за позицију плеја, која је целе сезоне мучила ваљевски клуб.

Након почетног вођства домаћих, гости су успели да ухвате ритам, неколико пута били надомак тога да се одлепе, али до поседње деонице утакмица је остала неизвесна. У последњој четвртини, прибранији су били Чачани, и заслужено победили ваљевског АБА лигаша.

Код домаћина, најефикаснији су били Јевтовић са 19 и Кутлешић са 18 поена, док су победничку екипу предводили Стевановић са 19, Мићовић са 16 и Аврамовић са 14 поена.

Била је ово последња провера за ваљевску екипу, а први меч Суперлиге Металац игра у недељу, када ће у Хали спортова дочекати ФМП.

Uspon
Back to top button