ВестиИнформације

Бесплатни прегледи Дома здравља настављени у Таору

Медицинска екипа Дома здравља обавила је последњи сезонски преглед за мештане Горњег и Доњег Таора у њиховим школским зградама. Због тога је и провера здравља била комплетнија па је, уз општи преглед лекара, контролу притиска и шећера и прописивање терапије, урађен и ултразвук стомака. Прегледано је 27 мештана, већином старијих од 65 година. Углавном су то познати пацијенти који долазе сваке последње среде у месецу, а о њиховом здравственом стању специјалиста опште медицине др Јасмина Јевтић каже:

– Углавном су то старији људи са хроничним болестима, а данас их је највише било са повишеним крвним притиском и с обзиром на такав тренд пажљиво смо свима измерили притисак. Захваљујући Апотекарској установи они одмах могу да дођу до својих лекова, а на основу физикалног налаза евентуално им додамо нешто од терапије, што је и данас био случај. Добро их познајемо јер долазимо овде годинама, имамо присан однос и верују нам.

Мештани су презадовољни јер су пуно удаљени од Ваљева, а аутобуски превоз у оба смера имају само једном недељно. Поготово је незгодно житељима забаченог Доњег Таора, до којих не води асфалтни пут, а има више пацијената него у Горњем Таору. Прегледе у Таору Дом здравља традиционално спроводи у зимском периоду, односно од октобра до априла.

За ускршње и првомајске празнике Дом здравља Ваљево радиће смањеним обимом, уз организована дежурства. Прва смена ће бити од 8 до 14, а друга од 14 до 20 сати. На Општој медицини радиће по један лекар у смени, такође и у Медицини рада. На Педијатрији ће дежурати по два лекара – пре подне у Дечјем диспанзеру, а по подне у Школском.

Патронажне сестре ће дежурати у првој смени од 8 до 14 сати, а Телефонско саветовалиште за бебе и децу (број 315-00-29) радиће свим данима уобичајено – од 7 до 19 сати. Једино ће 2. маја бити одложени превентивни прегледи у МЗ Нада Пурић, који се уобичајено спроводе сваког првог понедељка у месецу.

Uspon
Back to top button