Вести

Министар Удовичић најавио почетак реконструкције кошаркашког терена на Пећини

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić posetio je Valjevo i najavio ulaganje u razvoj sportske infrastrukture.

Ministar je sa gradonačelnikom Valjeva dr Slobodanom Gvozdenovićem i zamenikom gradonačelnika dr Draganom Jeremićem razgovarao o investicionim ulaganjima u sportske objekte u Valjevu. Tom prilikom gradonačelnik Gvozdenović je naglasio da je za Valjevo prioritet izgradnja nove Hale sportova i da je lokalna samouprava spremna da izdvoji sredstva zajedno sa ministarstvom kako bi taj sportski objekat bio završen.

Nakon sastanka u Gradskoj kući, ministar Udovičić je zajedno sa gradonačelnikom Gvozdenovićem i zamenikom Jeremićem posetio košarkaški teren u parku Pećina koji će biti u potpunosti rekonstruisan sredstvima Ministarstva omladine i sporta.

Ministarstvo omladine i sporta je obezbedilo iz IPA fondova rekonstrukciju i izgradnju 25 novih sportskih igrališta i 27 dečjih igrališta u Srbiji. Za rekonstrukciju košarkaškog terena u Valjevu u parku Pećina, opredeljeno je 4,5 miliona dinara.

„Ovi sportski tereni će biti dostupni svim građanima Republike Srbije, a naši sugrađani će moći aktivno i besplatno da se bave sportom. Želja nam je da što više ovakvih terena, kao što je ovaj u Valjevu, rekonstruišemo i da  privučemo veliki broj dece na ovakva igrališta. Nakon završetak rekonstrukcije, igralište će dobiti jedan novi sjaj u parku Pećina gde će, pored tenisa i fudbala, i košarka dobiti svoje mesto i privući neku novu decu koji će biti šampioni, a kojima se Srbija ponosi“, istakao je ministar Udovičić prilikom obilaska terena na Pećini. On je dodao i to da je u razgovoru sa gradonačelnikom dr Slobodanom Gvozdenovićem pričao o izgradnji Hale sportova, što je svakako jedan od najznačajnijih sportskih objekata u Valjevu i da je tom prilikom dogovoreno da se uradi racionalan projekat hale, kako bi tada bilo prostora za finansiranje izgradnje. „Smatramo da Valjevo zaslužuje jednu modernu sportsku halu, jer želimo da sport približimo svima. Sport ne bi trebalo da bude privilegija, već dostupan svim građanima“, ocenio je ministar.

Na košarkaškom terenu u parku Pećina projektom je predviđeno da se uradi podloga kao na „Studentu“, izgrade tribine i postave novi koševi.

Ministar Udovičić najavio početak rekonstrukcije košarkaškog terena na Pećini

„Grad Valjevo je pre dve godine uradio studiju koja se zove „Valjevo grad sporta“. Najznačajniji među tim projektima je izgradnja nove Hale sportova, kao i zatvoreni bazen. Ovo je prvi put nakon 15 godina da imamo konretnu priliku da dogovorimo konkretna finansiranja. Dogovorićemo sa ministarstvom šta je realno da možemo da izgradimo i da sve te sportske objekte jedan po jedan završavamo“, ocenio je zamenik gradonačelnika dr Dragan Jeremić prilikom posete ministra Udovičića.

Ministar Udovičić je ovom prilikim u Valjevu posetio i stadion FK „Budućnost“.

www.valjevo.rs

Uspon
Back to top button