Вести

Misija MMF-a u Beogradu do 4. oktobra

Misija MMF-a koju predvodi Džejms Ruf boravi u Srbiji od 23. septembra do 4. oktobra, a sastaće se s ministrom finansija, guvernerkom Narodne banke Srbije, kao i drugim relevantnim ministrima i zvaničnicima.

Kako je rečeno, misija MMF-a će razmotriti poslednje fiskalne performanse i razgovarati o planiranju budžeta za 2019. godinu uključujući i mere poreske politike za rast, javne investicije, plate u javnom sektoru i penzije, a takođe će oceniti napredak Srbije u strukturnim reformama i razgovarati o reformskim prioritetima za iduću godinu.

Inače, Odbor izvršnih direktora MMF-a polovinom jula odobrio je Srbiji novi program saradnje uz podršku Instrumenta za koordinaciju politike (Policy Coordination Instrument – PCI).

Cilj programa je održavanje makroekonomske i finansijske stabilnosti i nastavak strukturnih i institucionalnih reformi za podsticanje bržeg i sveobuhvatnog rasta, stvaranja novih radnih mesta i poboljšanja životnog standarda.

Aranžman je odobren za period od 30 meseci, a predviđeno je da se napredak dogovorenog ekonomskog programa prati putem pet polugodišnjih razmatranja rezultata na kojima će se davati ocena njegovog sprovođenja.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

https://info24.rs/2018/09/24/misija-mmf-a-u-beogradu-do-4-oktobra/

Uspon
Back to top button