Вести

Mobilijar za dečije igralište u Novom naselju

Dečje igralište na prostoru kod Eparhijskog doma u Novom naselju opremljeno je novim mobilijarom. Tobogani, klackalice, ljuljaške i druga oprema, ukrasili su igralište, čime je stvoren lep kutak za naše najmlađe sugrađane iz ovog dela Grada.

„Vrednost investicionog ulaganja u opremanje dečjeg igrališta je 250.000 dinara. Izdvojili smo mala sredstva, a deca su na taj način puno dobila. Rukovodstvo grada Valjeva na čelu sa gradonačelnikom dr Slobodan Gvozdenovićem ulagaće u dečja igrališta, sportske terene, a radićemo na tome da svaka mesna zajednica ne samo u gradu, već i u selu, bude obuhvaćena“, rekao je Zoran Trifunović, v.d. direktora JP „Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva“ na današnjoj konferenciji za novinare. On je rekao da je u planu u narednom periodu opremanje dečjeg igrališta u Brđanima i selu Žabari, ali i postavljanje zaštitne ograde za sportske terene.

Odbornik u Skupštini grada i potpredsednik Mesne zajednice Novo naselje Milan Gajić rekao je ovom prilikom da su građani proteklih godina dostavili niz zahteva za dodatne sadržaje za decu. „Većina zahteva građana odnosi se na izgradnju igrališta za decu. Novo naselje je mesna zajednica koja nema svoj park, za razliku od drugih i bili smo prinuđeni da zamolimo Eperhiju valjevsku da nam ustupi ovoj prostor. Dobili smo zahtev za uređenje školskog dvorišta u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ u Novom naselju i očekujemo da će nam Grad izaći u susret. Ne treba štedeti na deci i mi želimo da im stvorimo što bolje uslove. Ono što je godinama bilo u planu Direkcije i godinama se odlagalo, sada se realizuje. U pripremi je asfaltiranje dve ulice Aleksandra Markovića i Save Dopuđe, a nakon toga preostaje još da se asfaltiraju tri ulice, što očekujem da ćemo u toku sledeće godine, bar jednu ili dve završiti. Tako će Novo naselje biti urbano rešeno“, rekao je Gajić.

O značaju opremanja dečjeg igrališta u dvorištu Eparhijskog doma, govorio je Miroslav Petaković, starešina Hrama svetog velikomučenika Georgija. On ovom prilikom istakao da je pod okriljem crkve, ovo pravo mesto gde se mogu okupiti deca i roditelji.

www.valjevskaposla.info

Uspon
Back to top button