Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

MUP čini sve da otkrije ubice Ognjanovića

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio da MUP preduzima apsolutno sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i ulaže sve napore kako bi se što pre pronašli počinioci i nalogodavci ubistva advokata Dragoslava Ognjanovića.

Stefanović je,  takođe, podržao učešće MUP-a u stalnom telu koje će pratiti aktivnosti u vezi sa položajem advokata i sve slučajeve napada na advokate, a čije formiranje su predložili predsednici advokatskih komora, saopštio je MUP.

Stefanović se sastao sa predsednicima Advokatske komore Srbije i Advokatske komore Beograda, Viktorom Gostiljcem i Jugoslavom Tintorom, s kojima je razgovarao o aktivnostima u cilju unapređenja položaja advokata u Srbiji i njihovoj većoj bezbednosti sa posebnim osvrtom na nedavno ubistvo advokata Dragoslava Ognjanovića.

Učesnici sastanka su se saglasili o nastavku svih aktivnosti MUP-a i advokatskih komora koje će voditi bližoj saradnji ovih institucija, a koje će doprineti i efikasnijem sistemu pravde u zemlji i većoj bezbednosti svih građana Srbije.

Sahranjen advokat Dragoslav Ognjanović

Na Novom groblju u Beogradu sahranjen advokat Dragoslav Miša Ognjanović, a kako su preneli beogradski mediji, ispratio ga je veliki broj ljudi, među kojima su osim članova porodice bile prisutne brojne kolege i prijatelji.

Sahrani su prisustvovali i članovi porodice Luke Bojovića, koga je Ognjanović zastupao, kao i prijatelj Mirjane Marković Hadži Dragan Antić.

Ognjanović je ubijen u subotu, 28. jula, ispred svog stana u Novom Beogradu, kada je nepoznati napadač u njega ispalio više hitaca.

https://info24.rs/2018/08/01/mup-cini-sve-da-otkrije-ubice-ognjanovica/

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!