Вести

MUP čini sve da otkrije ubice Ognjanovića

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio da MUP preduzima apsolutno sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i ulaže sve napore kako bi se što pre pronašli počinioci i nalogodavci ubistva advokata Dragoslava Ognjanovića.

Stefanović je,  takođe, podržao učešće MUP-a u stalnom telu koje će pratiti aktivnosti u vezi sa položajem advokata i sve slučajeve napada na advokate, a čije formiranje su predložili predsednici advokatskih komora, saopštio je MUP.

Stefanović se sastao sa predsednicima Advokatske komore Srbije i Advokatske komore Beograda, Viktorom Gostiljcem i Jugoslavom Tintorom, s kojima je razgovarao o aktivnostima u cilju unapređenja položaja advokata u Srbiji i njihovoj većoj bezbednosti sa posebnim osvrtom na nedavno ubistvo advokata Dragoslava Ognjanovića.

Učesnici sastanka su se saglasili o nastavku svih aktivnosti MUP-a i advokatskih komora koje će voditi bližoj saradnji ovih institucija, a koje će doprineti i efikasnijem sistemu pravde u zemlji i većoj bezbednosti svih građana Srbije.

Sahranjen advokat Dragoslav Ognjanović

Na Novom groblju u Beogradu sahranjen advokat Dragoslav Miša Ognjanović, a kako su preneli beogradski mediji, ispratio ga je veliki broj ljudi, među kojima su osim članova porodice bile prisutne brojne kolege i prijatelji.

Sahrani su prisustvovali i članovi porodice Luke Bojovića, koga je Ognjanović zastupao, kao i prijatelj Mirjane Marković Hadži Dragan Antić.

Ognjanović je ubijen u subotu, 28. jula, ispred svog stana u Novom Beogradu, kada je nepoznati napadač u njega ispalio više hitaca.

https://info24.rs/2018/08/01/mup-cini-sve-da-otkrije-ubice-ognjanovica/

Uspon
Back to top button