Вести

Rekonstrukcija Ulice kneginje Zorke na Vračaru

Kompletna rekonstrukcija Kneginje Zorke do 3. septembra, Svetogorska završena 10 dana pre roka, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vesić je obišao Ulicu kneginje Zorke na Vračaru u kojoj se odvija prva faza radova na rekonstrukciji i najavio njen kompletan završetak, od Bulevara kralja Aleksandra do Bulevara oslobođenja, do 3. septembra.

Događaju su prisustvovali članovi Gradskog veća Miloš Dangubić i Gavrilo Kovačević, gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović, predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković, direktor JKP „Beograd-put” Ivan Tejić, direktor JP „Putevi Beograda” Slaviša Živković i direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” Dragan Đorđević.

Vesić je istakao da se završava prva faza radova od Bulevara kralja Aleksandra do Krunske. Slede, prema njegovim rečima, faze od Krunske do Njegoševe, od Njegoševe do Makenzijeve, od Makenzijeve do Ulice Svetog Save i poslednja faza do Bulevara oslobođenja.

Kako se budu izvodili radovi, završeni delovi po fazama biće otvarani za saobraćaj, istakao je Vesić i dodao da je za kompletnu rekosntrukciju ulice izdvojeno 50 miliona dinara.

– Pored novog asfalta biće izmešteni slivnici u trotoare koji će isto biti rekonstruisani. Takođe, gde god ima potrebe biće zamenjena vodovodna i kanalizaciona instalacija – najavio je zamenik gradonačelnika.

On je podsetio da su u prestonici ovog leta intenzivirani radovi na rekonstrukciji ulica i ukazao da je Svetogorska ulica danas puštena u saobraćaj, kao i da su radovi u ovoj ulici završeni 10 dana pre roka.

– Odmah je počela rekonstrukcija Takovske ulice koja će se raditi do 3. septembra. Paralelno se izvode radovi u Bulevaru oslobođenja i tamo se očekuje završetak radova do 3. septembra. Trenutno se izvode radovi i u Radničkoj ulici, Balkanskoj, a oni će biti završeni do 15. oktobra, dok je rekonstrukcija Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića završena – naveo je zamenik gradonačelnika i izvinio se građanima zbog radova, ali i naglasio da će svi posle osetiti boljitak.

Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković zahvalio je Gradu Beogradu jer pomaže da se obnovi infrastruktura u centralnoj beogradskoj opštini. On je podsetio da obimni radovi u Ulici kneginje Zorke obuhvataju 1.000 metara i dodao da su slični radovi tokom proleća obavljeni između ulica Grčića Milenka i Maksima Gorkog.

– Prema preporuci građana Vračara, naredne ulice koje treba da se rekonstruišu su Cerska, Jovana Rajića, kao i druge u kojima se nalaze udarne rupe i gde ima problema sa instalacijama – najavio je Nedeljković.

https://info24.rs/2018/08/01/rekonstrukcija-ulice-kneginje-zorke-na-vracaru/

Uspon
Back to top button