Вести

На Дивчибарама више од 400 хирурга

Hirurška služba Opšte bolnice u Valjevu u saradnji sa Gradom Valjevom na Divčibarama 31. marta organizuje impozantan skup kojim će obeležiti 150 godina postojanja valjevske bolnice.

Na poziv za ovaj skup dosad se odazvalo oko 400 učesnika, a gosti predavači su poznati i najbolji srpski hirurzi.

– Vek i po godina postojanja Bolnice u Valjevu obeležićemo podsećanjem na vreme ove bolnice iz Prvog svetskog rata, a prikazaćemo i naš rad u stručnim delu skupa, gde ćemo objediniti istoriju i razvoj srpske medicine od Prvog svetskog rata pa do danas, kaže načelnik hirurgije Opšte bolnice Vlada Jovanović.

Gosti će najpre biti upoznati sa istorijom Bolnice , u okviru čega će nastupiti kvartet Miss, valjevski glumci koji će govoriti odlomke iz različitih dela i pisama Nadežde Petrović, odlomaka knjige Valjevska bolnica Vlade Arsića. U istom delu predviđena je promocija knjige dr Aleksandra Nedoka “Valjevo – srpski ratni hirurški centar i grad-bolnica u epicentru velike epidemije 1914 – 1915”, a izložba valjevska bolnica biće postavljena na prvom spratu hotela na Divčibarama. Čast da prisutne upozna sa istorijatom Bolnice pripala je prim. dr Iliji Tripkoviću Gosti na ovom skupu za sada su najavljeni iz svih gradova Srbije pa se može očekivati da će sva priznata imena srpske hirurgije 31. marta biti na skupu na Divčibarama.

izvor:va04.info

Uspon
Back to top button