Вести

ИЗГРАДЊА И РЕНОВИРАЊЕ ФАБРИКЕ СЕ НАСТАВЉА

Pre tri godine konstatovali smo da gotovo trideset godina ništa nije rađeno na obnovi i adaptaciji kruga fabrike, postojećih objekata i izgradnji novih.
Godinu dana unazad počeli smo obnovu fabrike sopstvenim finansijskim sredstvima. Kako su se sredstva uvećavala tako se i obim poslova širio, pa pored postojećih obnovljenih objekata izgradili smo i nove, modernije, koji odgovaraju svim svetskim standardima po izgledu, opremi i ekološkim zahtevima.
HK „Krušik” a.d. danas odaje utisak jedne uređene, moderne fabrike kojom se, sa pravom možemo reći, ponose njeni radnici kao i svi građani našeg grada Valjeva.
Prve radove započeli smo na adaptaciji glavne fabričke kapije. Danas je ona ponovo zablistala, postavljena je i dodatna oprema kao što su nova rasveta, kamere, viseći digitalni sat, nosači za zastave, svetleća tabla sa nazivom firme i logom. Pomoćni objekti oko kapije su kompletno renovirani, postavljena su nova PVC vrata i prozori, urađena fasada, adaptirani krovovi i kompletno zamenjen enterijer prostorija. Vodili smo računa i o estetici, pa je nova obnovljena kapija sa okolinom dobila nove žardinjere sa sezonskim cvećem. Na isti način su renovirane i ostale dve fabričke kapije. Trenutno je u završnoj fazi kompletno renoviranje ograde sa modernim građevinskim materijalima u dužini od 300 metara.
Radi poboljšanja radnog okruženja i uslova rada u upravnoj zgradi smo kompletno promenili ulazna vrata, adaptirali hodnike, blagajnu, kancelarijski prostor, uradili nove toalete i mokre čvorove. Krov upravne zgrade je presvučen novim izolacionim materijalima koji efikasno štite unutrašnjost prostorija od prodora vlage.
U postojećim pogonima su takođe radi poboljšanja uslova rada obnovljeni mokri čvorovi i kompletno urađeni novi toaleti, adaptira se centralno grejanje i dignuta je opšta higijena i zaštita na viši nivo.
Nekoliko novih pogona od kojih su jedni izgrađeni a drugi u završnoj fazi, uspeli smo da upotpunimo nedostajuće tehnologije, što znači da smo u mogućnosti da veći deo proizvoda izrađujemo samostalno, odnosno sa minimalnim brojem kooperanata kada su u pitanju vitalni delovi sklopova.
Ove godine je višestruko povećan obim proizvodnje, tako da su na većem broju lokacija u krugu fabrike izgrađeni ili se grade magacinski prostori.
Tokom cele godine u krugu fabrike se obavljaju sezonski radovi, tako da su u toku aktivnosti na zelenim površinama i zamena sezonskog cveća.
„Krušik” danas izgleda kao jedno veliko gradilište, gde je sve u funkciji ispunjenja zahtevnih planova na povećanju proizvodnje i osvajanju novih proizvoda.

Uspon
Back to top button