Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Nadležna javna preduzeća u pripravnosti zbog mogućih poplava

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović naložila je danas svim preduzećima i agencijama u tom resoru da, zbog najavljenih vremenskih nepogoda, budu u pripravnosti i preduzmu potrebne preventivne mere.

Mihajlović je poručila da svako preduzeće ili agencija, u slučaju da registruje uticaj lošeg vremena na nesmetano odvijanje saobraćaja, o tome odmah treba da obavesti resorno ministarstvo, kako bi se u slučaju potrebe zajednički pravovremeno reagovalo.

Pismo je upućeno javnim preduzećima “Putevi Srbije” i “Koridori Srbije”, železničkim preduzećima “Infrastruktura železnica Srbije”, “Srbija kargo”, “Srbija voz”, Direkciji za železnice, Saobraćajnom institutu CIP, Institutu za puteve i Agenciji za bezbedost saobraćaja.

Takođe, ove mere uključuju i Aerodrom “Nikola Tesla”, kompanije “Er Srbija” i “JAT Tehnika”, Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije i Kontrolu letenja Srbije i Crne Gore – SMATSA.

Pojačana pripravnost odnosi se i na lučke kapetanije, Agenciju za upravljanje lukama, Direkciju za vodne puteve, Upravu za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidbu, Upravu za transport opasnog tereta, kao i Građevinsku direkciju Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

[hr style=”double”]novaekonomija.rs srbija.gov.rs[hr style=”double”]

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!