ИнформацијеРегион

Napadnut kandidat SNS-a na izborima za članove leskovačkih mesnih zajednica, tužilaštvo ispituje slučaj

Jedno od retkih izbornih mesta na kojima će SNS imati protivkandidate na izborima za savete leskovačkih mesnih zajednica jeste selo Donje Krajince, gde je u subotu, 10. decembra, došlo do incidenta kada je kandidat SNS-a Ivica Kostić, kako tvrde iz te stranke, napadnut od strane osobe bliske kandidatu Zavetnika. Iz Osnovnog tužilaštva u Leskovcu navode da je u tom sukobu jedna osoba lakše povređena, ali da u obaveštavanju o događaju – nije navedeno da je napad imao političku pozadinu.

U svih 139 mesnih zajednica na teritoriji Leskovca izbori će biti održani 25. decembra, a nakon što su opozicione stranke najavile bojkot, Leskovčani će na samo 5 izbornih mesta imati priliku da zaista i biraju.

Jedno od njih je i u selu Donje Krajince, gde su, osim SNS-a, listu kandidata predali i Zavetnici. Međutim, upravo između članova dve liste došlo je i do fizičkog sukoba u kome su učestvovali kandidat SNS-a Ivica Kostić i, kako tvrde iz te stranke, otac jednog od predstavnika Zavetnika.

Sam Kostić je u objavi u Fejsbuku opisao ceo događaj, gde navodi da je on napadnut u ataru tog sela, a kao razlog sukoba ističe to što je na inicijativu meštana krenuo da upozori jednog meštanina da ukloni deponiju sa seoskog puta.

Posle mog obaveštenja prema njemu isti me je fizički napao, upućujući najružnije psovke prema meni i mojoj porodici. Zatim je uzeo kamen sa puta i krenuo prema meni da me udari u predelu glave. Ja sam nekako izbegao taj udarac u glavu, ali me je kamen pogodio u desni list potkolenice i tako me oborio na zemlju. Dok sam bio na zemlji, on je uzeo jos jedan veći kamen u nameri da me ponovo udari u glavu. Tada se pojavio svedok celog događaja i uspeo nekako da ga spreči u toj nameri. Tada sam ja uspeo da pozovem policiju, a kada je čuo da pričam sa policijom, on se tada povlači i svojim kolima odlazi. Nakon 10 minuta on se ponovo vraća biciklom kada se srećemo usput i on meni tada upućuje pretnje – navodi Kostić.

Saopštenjem su se oglasili i iz leskovačkog SNS-a u kome potvrđuju Kostićevu priču i najoštrije osuđuju napad na člana njihove stranke.

Prema medicinskoj dokumentaciji gospodin Kostić je pretrpeo telesne povrede nakon što ga je otac predstavnika Zavetnika napao povodom primedbe koju mu je gospodin Kostić uputio, a koja se tiče molbe za uklanjanje smeća koje je namerno ostavljeno na putu od strane napadača. Ovim putem najoštrije osuđujemo napad na našeg člana i iznošenje neistina nakon incidenta. Saosećamo sa porodicom gospodina Kostića i žalimo što je napadnut i što se o njemu iznose neistine – stoji u saopštenju.

Da je do incidenta došlo Južnim vestima potvrđeno je i u policiji, ali i u Osnovnom javnom tužilaštvu, odakle saopštavaju da je u tom sukobu jedna osoba lakše povređena.

Obaveštavamo Vas da je tužilaštvo obavešteno o događaju u selu Donje Krajince, u kome je jednom licu naneta laka telesna povreda. Prilikom obaveštavanja o događaju nije navedeno da je napad imao političku pozadinu – odgovaraju iz tužilaštva.

Dodaju i da policija nastavila sa prikupljanjem potrebnih obaveštenja i dokaza o samom incidentu.

izvor:Južnie vesti

foto: M. M.

Uspon
Back to top button