Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiRegion

„NAPIŠI, DOĐI, PODELI, ISCELI!“

Sinoć je u velikoj čitaonici Biblioteke održano književno veče pod nazivom „Napiši, dođi, podeli, isceli!“ Organizatori programa su zavičajna pesnikinja Dragica Janković i Jelena Bradonjić, a Biblioteka je domaćin. Ova aktivnost rezultat je lepe saradnje, uzajamnog uvažavanja i prijateljstva Biblioteke i zavičajnih stvaraoca. Na godišnjem nivou Biblioteka redovno podržva zavičajne stvaraoce i afirmisane i neafirmisani kroz književne programe, izdavačku delatnost i štampanje knjiga.  Preporučujemo našim zavičajnim stvaraocima tekstove literarnih konkursa , koje dobijamo na nivo bibliotečkih mreža. Na konkurs „Vino je poezija u čaši“ u organizaciji Biblioteke „Dimitrije Tucović „ odazvalo se više naših zavičajnih pisaca, autorka Ljubinka Stevanović , naša zavičajna spisateljica je osvojila treće mesto sa pesmom „Koktel“
Kruna podrške je „Podgorska čitanka“ Ostoje Prodanovića, koja je izdavački poduhvat Biblioteke u 2021. godini, u okviru nje su predstavljeni pisci i pesnici sa ovog prostora, koji su stvarali u 19, 20. i 21. veku.
O svojim nadanjima, čežnjama, snovima, tananim treptajima, slikama svakodnevnice, detinjstva, pričama sa kućnog ognjišta, kazivali su : Dragica Janković, Divna Ivanović, Brankica Živanović, Dobrila Kovačević, Dušan Kovačević, Brankica Zarić ( gošća i pesnikinja iz Valjeva), Ognjen Pudar, najmlađi zavičajni pesnik bio je Marko Spasojević . Uz dozvolu zavičanih pesnika , čitane su pesme Ljubinke Stevanović i Milana Ivanovića.
Uz tople osmehe, stihove, priče koji su razbokorile zavičajne vetrove pesama tkanih rečima naših zavičajaca , poslali smo lepu poruku iz Biblioteke, zapisanu večnošću jednog trenutka smeštenog na police zavičajnog stihozborja!

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!