ВестиРегион

„НАПИШИ, ДОЂИ, ПОДЕЛИ, ИСЦЕЛИ!“

Синоћ је у великој читаоници Библиотеке одржано књижевно вече под називом „Напиши, дођи, подели, исцели!“ Организатори програма су завичајна песникиња Драгица Јанковић и Јелена Брадоњић, а Библиотека је домаћин. Ова активност резултат је лепе сарадње, узајамног уважавања и пријатељства Библиотеке и завичајних ствараоца. На годишњем нивоу Библиотека редовно подржва завичајне ствараоце и афирмисане и неафирмисани кроз књижевне програме, издавачку делатност и штампање књига.  Препоручујемо нашим завичајним ствараоцима текстове литерарних конкурса , које добијамо на ниво библиотечких мрежа. На конкурс „Вино је поезија у чаши“ у организацији Библиотеке „Димитрије Туцовић „ одазвало се више наших завичајних писаца, ауторка Љубинка Стевановић , наша завичајна списатељица је освојила треће место са песмом „Коктел“
Круна подршке је „Подгорска читанка“ Остоје Продановића, која је издавачки подухват Библиотеке у 2021. години, у оквиру ње су представљени писци и песници са овог простора, који су стварали у 19, 20. и 21. веку.
О својим надањима, чежњама, сновима, тананим трептајима, сликама свакодневнице, детињства, причама са кућног огњишта, казивали су : Драгица Јанковић, Дивна Ивановић, Бранкица Живановић, Добрила Ковачевић, Душан Ковачевић, Бранкица Зарић ( гошћа и песникиња из Ваљева), Огњен Пудар, најмлађи завичајни песник био је Марко Спасојевић . Уз дозволу завичаних песника , читане су песме Љубинке Стевановић и Милана Ивановића.
Уз топле осмехе, стихове, приче који су разбокориле завичајне ветрове песама тканих речима наших завичајаца , послали смо лепу поруку из Библиотеке, записану вечношћу једног тренутка смештеног на полице завичајног стихозборја!

Uspon
Back to top button