Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Naredne nedelje konkurs za podsticaje za zadruge

[hr style=”double”]izvor:srbija.org.rs foto:nspm.rs[hr style=”double”]
Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić najavio je danas da će sledeće nedelje biti objavljen konkurs za podsticaje za osnivanje novih zadruga i investicione projekte postojećih zadruga u 2017. godini.
Krkobabić je u izjavi za Radio-televiziju Srbije rekao da je Vlada Srbije definisala plan za osnivanje 500 zadruga u isto toliko srpskih sela, uz napomenu da već od danas započinju aktivnosti na tom planu veoma ozbiljno i ambiciozno.

On je naveo da će biti pokušano osnivanje novih, ali i stavljanje na zdrave noge postojećih zadruga, a cilj je da se omogući da se bez velikih administrativnih procedura konkuriše za ta sredstva, kako bi mladi ostali na selu.

Ministar je objasnio da za finansijska sredstva mogu da se prijave i postojeće zadruge, koje novac mogu da utroše na višegodišnje zasade, mehanizaciju i opremu koja će obezbediti viši stepen obrade, a novac mogu da dobiju i zadruge koje su tek osnovane.

Želimo da objedinimo veći broj gazdinstava sa ciljem da zajedno smanje troškove i stignu do tržišta, podvukao je Krkobabić, ukazavši na to da je krajnji rezultat ovog programa povećanje konkurentnosti proizvođača i oživljavanje sela.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!