Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiPolitika

Naslednicima ostaje stabilan budžet

Naslednicima, Gradskom veću i odbornicima Skupštine grada ostaju stabilne finansije, poručeno je sa jutrošnje sednice Gradskog veća, verovatno poslednje u ovom sazivu. Veće je odlučilo da se iz skupštinske procedure povuče predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o budžetu Grada Valjeva za 2016. godinu.

Prvim rebalansom budžeta bilo je predviđeno da se u njega uvrsti i 72 miliona dinara dobijenih od kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije i Evropske unije, a na ime nadoknade za pretrpljene štete od pšoplava od pre dve godine. Kako sednica Skupštine grada nakon dva neuspela pokušaja nije dovedena do kraja, to ni rebalans budžeta nije mogao da bude usvojen. Ako bi se na tome ostalo, bilo bi onemogućeno da Grad isplaćuje sve dospele obaveze. Povlačenjem odluke o rebalansu budžeta, to je sada omogućeno, a naknadno dobijena sredstva od 72 miliona dinara mogu se iskoristiti kasnije kada se konstituiše nova Skupština.

Gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić iskoristio je ovu priliku da pohvali rad Gradskog veća, koje je održalo više od 80 sednica. Ono što je posebno značajno, u gradskoj budžetskoj kasi ostaje neutrošeno 490 miliona dinara, koje bi, ako bi to bilo potrebno, mogli da nadoknade sve dugove prema bankama i ostalima od kojih su uzete, a na ime toplifikacije, radova na zgradi Doma zdravlja, gradskim vrtićima i školama. Ako je suditi po toj izjavi, onda narednom Gradskom veću i parlamentu ostaju stabilne finansije.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!