ВестиПолитика

Наследницима остаје стабилан буџет

Наследницима, Градском већу и одборницима Скупштине града остају стабилне финансије, поручено је са јутрошње седнице Градског већа, вероватно последње у овом сазиву. Веће је одлучило да се из скупштинске процедуре повуче предлог одлуке о изменама и допунама одлуке о буџету Града Ваљева за 2016. годину.

Првим ребалансом буџета било је предвиђено да се у њега уврсти и 72 милиона динара добијених од канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Србије и Европске уније, а на име надокнаде за претрпљене штете од пшоплава од пре две године. Како седница Скупштине града након два неуспела покушаја није доведена до краја, то ни ребаланс буџета није могао да буде усвојен. Ако би се на томе остало, било би онемогућено да Град исплаћује све доспеле обавезе. Повлачењем одлуке о ребалансу буџета, то је сада омогућено, а накнадно добијена средства од 72 милиона динара могу се искористити касније када се конституише нова Скупштина.

Градоначелник Ваљева Станко Терзић искористио је ову прилику да похвали рад Градског већа, које је одржало више од 80 седница. Оно што је посебно значајно, у градској буџетској каси остаје неутрошено 490 милиона динара, које би, ако би то било потребно, могли да надокнаде све дугове према банкама и осталима од којих су узете, а на име топлификације, радова на згради Дома здравља, градским вртићима и школама. Ако је судити по тој изјави, онда наредном Градском већу и парламенту остају стабилне финансије.

Uspon
Back to top button