Вести

Nastavak akcije „Posadi svoj hlad“ u Valjevu

На порталу „Лепа реч Ваљева“ Град је објавио наставак учешћа у акцији „Посади свој хлад“.

Подела 100 бесплатних садница белог јасена организована је у подне испред зграде Градске управе. Десет садница опредељено је за ваљевске школе.

Саднице су обезбедиле друштвено одговорне компаније, које су тим чином желеле да се укључе у акцију озелењавања средине у којој живимо.

 

Подела садница белог јасена испред зграде Градске управе града Ваљева у склопу другог дела акције „Посади свој хлад“

 

Oлга Јанковић, дипломирани инжењер пејзажне архитектуре, запослена у Градској управи града Ваљева, захвалила је грађанима на одазвању јесењој акцији.

„Ово је наставак активности Града на смањењу аерозагађења. Па смо тако недавно реализовали пројекат пошумљавања, где смо посадили 400 садница које смо добили од Министарства за заштиту животне средине. Посадили смо разне врсте наших аутохтоних сорти на три локације у нашем граду. Прва локација је новоизграђена саобраћајница у Улици Мирка Обрадовића, Насеље Ослободиоци Ваљева и Парк Пећина у коме смо посадили 250 садница“, рекла је Олга Јанковић.

 

Подела садница белог јасена испред зграде Градске управе града Ваљева у склопу другог дела акције „Посади свој хлад“

 

Јанковић је поновила препоруку из првог дела акције да грађани саднице не саде на јавним површинама. Осим што то није дозвољено, садња на јавним површинама је у надлежности Града.

Будући да је бели јасен масивно дрво, препорука је да се на плацевима и у двориштима довољно пространим да омогуће добру негу дрвету које може да нарасте и до 20 метара у висину.

Саднице подељене грађанима и опредељене за школе су јако младе и захтевају негу и редовно заливање док не ојачају.

Подела садница у оквиру акције „Посади свој хлад“ ће, према речима Јанковић, бити настављена и идуће године.

Uspon
Back to top button