Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Nastavak akcije “Posadi svoj hlad” u Valjevu

Na portalu “Lepa reč Valjeva” Grad je objavio nastavak učešća u akciji „Posadi svoj hlad“.

Podela 100 besplatnih sadnica belog jasena organizovana je u podne ispred zgrade Gradske uprave. Deset sadnica opredeljeno je za valjevske škole.

Sadnice su obezbedile društveno odgovorne kompanije, koje su tim činom želele da se uključe u akciju ozelenjavanja sredine u kojoj živimo.

 

Podela sadnica belog jasena ispred zgrade Gradske uprave grada Valjeva u sklopu drugog dela akcije “Posadi svoj hlad”

 

Olga Janković, diplomirani inženjer pejzažne arhitekture, zaposlena u Gradskoj upravi grada Valjeva, zahvalila je građanima na odazvanju jesenjoj akciji.

„Ovo je nastavak aktivnosti Grada na smanjenju aerozagađenja. Pa smo tako nedavno realizovali projekat pošumljavanja, gde smo posadili 400 sadnica koje smo dobili od Ministarstva za zaštitu životne sredine. Posadili smo razne vrste naših autohtonih sorti na tri lokacije u našem gradu. Prva lokacija je novoizgrađena saobraćajnica u Ulici Mirka Obradovića, Naselje Oslobodioci Valjeva i Park Pećina u kome smo posadili 250 sadnica“, rekla je Olga Janković.

 

Podela sadnica belog jasena ispred zgrade Gradske uprave grada Valjeva u sklopu drugog dela akcije “Posadi svoj hlad”

 

Janković je ponovila preporuku iz prvog dela akcije da građani sadnice ne sade na javnim površinama. Osim što to nije dozvoljeno, sadnja na javnim površinama je u nadležnosti Grada.

Budući da je beli jasen masivno drvo, preporuka je da se na placevima i u dvorištima dovoljno prostranim da omoguće dobru negu drvetu koje može da naraste i do 20 metara u visinu.

Sadnice podeljene građanima i opredeljene za škole su jako mlade i zahtevaju negu i redovno zalivanje dok ne ojačaju.

Podela sadnica u okviru akcije “Posadi svoj hlad” će, prema rečima Janković, biti nastavljena i iduće godine.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!