Вести

Наставак хуманитарне акције „Сад знам да нисам сам“(Лајковац)

U petak 17. februara u Centru za azil u Bogovađi, uz prisustvo predstavnika „Centra obrazovnih politika“ i UNICEF.a , kao i NVO „484“ , tim za podrški deci migranata na teritoriji Opštine Lajkovac, u saradnji sa predstavnicima PU“LeptiriĆ“i decom predškolskog uzrasta , organizovana je zajednička akcija podsticanja druženja  među decom.
foto:http://www.leptiric-lajkovac.in.rs/
Nakon prigodnog programa koji su izveli predškolci PU „Leptirić“, deci migranata su uručene igračke i didaktička sredstva i iznosu od 177.000 dinara , koje je finasirao UNICEF.
Naši predškolci su svojim vršnjacima iz dalekih zemalja na poklon deneli i slatkiše.
foto:http://www.leptiric-lajkovac.in.rs/
U saradnji sa nastavnikom za fizičko vaspitanje naše ustanove , deci je organizovan čas fizičkog u vidu raznih vežbi , igrica i pologina. Svemu je prisustvovao i prevodilac koji je samo podstakao komunikaciju među decom raznih nacija i veroispovesti.Deca su komunicirali i na sebi svojstven način,mimikom , gestikulacijom ali najviše na svojim maternjim jezicima, što je ovom druženju dalo potpun smisao , jer se tog dana u svetu obeležavao „Dan maternog jezika“.
Ovom posetom samo je nastavljena hunanitarna akcija „Sad znam da nisam sam“, koja ima za cilj pružanje podrške deci migranata koja su smeštena u Centru za azil u Bogovađi.
izvor:http://www.leptiric-lajkovac.in.rs/

Uspon
Back to top button