Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Nastavak turskih ulaganja u Aerodrom “Morava”

[hr style=”double”]izvor:vlada foto:mod.gov.rs[hr style=”double”]

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević i novi ambasador Republike Turske u Srbiji Tanžu Bilgič potvrdili su spremnost za unapređenje ekonomskih i partnerskih odnosa dveju zemalja, posebno nakon nedavnog susreta premijera Aleksandra Vučića i predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana u Pekingu.

Tokom današnjeg sastanka istaknut je značaj potpisanih Sporazuma o slobodnoj trgovini i Sporazuma o saradnji u oblasti infrastrukturnih projekata za dalje jačanje saradnje dveju zemalja.

Đorđević je rekao da su ključni spoljnopolitički ciljevi Srbije članstvo u Evropskoj uniji, očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta i regionalna saradnja.

Ministarstvo odbrane nastaviće da vodi balansiranu politiku odbrane i da radi na unapređenju i daljem kvalitativnom razvoju odnosa u oblasti odbrane sa svim državama i međunarodnim organizacijama, naveo je ministar odbrane.

Đorđević i Bilgič su razmenili mišljenja o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i o migratornoj krizi, a zaključeno je i da je saradnja u oblasti odbrane dobra sa težištem u oblastima vojno-vojne i vojno-ekonomske saradnje i školovanja i obuke.

Đorđević je izrazio zahvalnost ambasadoru Bilgiču za odluku Turske da nastavi da učestvuje u realizaciji projekta izgradnje i opremanja Aerodroma “Morava”, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!