Привреда

Protekle subote, kulturno umetničko društvo ,,Krušik” učestvovalo je na manifestaciji ,,Vidovdanski sabor”, koja se održava u Zvorniku

Protekle subote, kulturno umetničko društvo ,,Krušik” učestvovalo je na manifestaciji ,,Vidovdanski sabor”, koja se održava u Zvorniku. Tom prilikom naše društvo sa svojim, prvim izvođačkim ansamblom nastupilo je dvema koreografijama, i to: ,,Valjevska podvala” i ,,Šopske igre”. Pored toga, naš folklorni ansambl, predstavio je vokalnog solistu Natašu Vesić, koja je izvela dve numere: ,,Zarudela šljiva ranka” i ,,Sini jarko sunce sa Kosova polja”.
Inače, ova manifestacija tradicionalno se obeležava 13. put i okuplja brojne ansamble kako iz Republike Srpske tako i država regiona. Ove godine, pored domaćina kulturno umetničkog društva ,,Sveti Sava” iz Zvornika i našeg društva, učešće su uzeli i KUD-ovi iz Ugljevika, Nove Pazove, Šapca i Novog Sada. Otvaranju ovog festivala koji predstavlja proslavu najvećeg praznika u istoriji srpskog naroda (Vidovdan), prethodio je defile učesnika centrom grada i prijem u Gradskoj upravi, koja je pokrovitelj pomenute manifestacije.
Svako društvo se prezentovalo jednom od izvornih igara karakterističnih za kraj iz kog dolaze.

Uspon
Back to top button