Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Privreda

Protekle subote, kulturno umetničko društvo ,,Krušik” učestvovalo je na manifestaciji ,,Vidovdanski sabor”, koja se održava u Zvorniku

Protekle subote, kulturno umetničko društvo ,,Krušik” učestvovalo je na manifestaciji ,,Vidovdanski sabor”, koja se održava u Zvorniku. Tom prilikom naše društvo sa svojim, prvim izvođačkim ansamblom nastupilo je dvema koreografijama, i to: ,,Valjevska podvala” i ,,Šopske igre”. Pored toga, naš folklorni ansambl, predstavio je vokalnog solistu Natašu Vesić, koja je izvela dve numere: ,,Zarudela šljiva ranka” i ,,Sini jarko sunce sa Kosova polja”.
Inače, ova manifestacija tradicionalno se obeležava 13. put i okuplja brojne ansamble kako iz Republike Srpske tako i država regiona. Ove godine, pored domaćina kulturno umetničkog društva ,,Sveti Sava” iz Zvornika i našeg društva, učešće su uzeli i KUD-ovi iz Ugljevika, Nove Pazove, Šapca i Novog Sada. Otvaranju ovog festivala koji predstavlja proslavu najvećeg praznika u istoriji srpskog naroda (Vidovdan), prethodio je defile učesnika centrom grada i prijem u Gradskoj upravi, koja je pokrovitelj pomenute manifestacije.
Svako društvo se prezentovalo jednom od izvornih igara karakterističnih za kraj iz kog dolaze.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!