Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

“NCR” otvara još 1.500 radnih mesta u naredne tri godine

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas potpisivanju ugovora sa američkom kompanijom “NCR”, koja će u Srbiji otvoriti još 1.500 radnih mesta u naredne tri godine.

Ugovor između Ministarstva privrede Vlade Srbije i kompanije “NCR” o dodeli sredstava podsticaja za investicioni projekat “NCR Kampus – proširenje i konsolidacija poslovanja “NCR” u Republici Srbiji” potpisali su ministar privrede Goran Knežević i generalni direktor “NCR” za Srbiju Vladan Živanović.

Vučić, koji je pre potpisivanja ugovora i konferencije za novinare u Vladi Srbije održao je sastanak sa menadžmentom ove američke kompanije, rekao je da je srećan što je “NCR” u Srbiji, a posebno što je danas ovde izvršni direktor te kompanije Vilijam Nuti.

Posao za hiljadu ipo uglavnom mladih i visokoobrazovanih ljudi, posao u kompaniji u kojoj bruto plate u proseku iznose približno hiljadu evra, i mogućnost da dalje uče i napreduju, velika je vest za našu zemlju, poručio je premijer.

Prema njegovim rečima, američka kompanija sada zapošljava 2.134 radnika, a očekuje se da ih bude 3.634, i da “NCR” postane možda najveći poslodavac u Srbiji.

Posebno je važno što je ovo ulaganje u IT sektor, u koji mnogo polažemo, gde učimo i napredujemo, ulažemo dosta i tako ćemo nastaviti, poručio je Vučić.

On je ponovio da je zapošljavanje naših ljudi investicija, i dodao da se na taj način kod njih razvija preduzetnički duh, povećava rast naše ekonomije, ali i omogućava dolazak novih investitora.

Izvršni direktor “NCR” Vilijam Nuti je istakao da su sva nova radna mesta koja će ta kompanija otvoriti u Srbiji veoma važna, uz podsećanje na to da je “NCR” u našoj zemlji prisutan već pet godina.

Kako stižu nove investicije, to je zaista značajno. Naš novi objekat biće svetske klase. Ovo je jedan lep početak, novi početak za Srbiju. “NCR” je zaista posvećen Srbiji i našoj dugoročnoj investiciji ovde, poručio je Nuti.

On je precizirao da je reč o investiciji koja je vredna približno 400 miliona američkih dolara.

“NCR” je američka globalna tehnološka korporacija koja u Srbiji ima “NCR” Servisni operativni centar, a u našoj zemlji je 2011. godine zaposlila prvih 300 radnika.

srbija.gov.rs

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!