Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Valjevci u čast Mikija Jevremovića (Foto Galerija)

Koncert posvećen nezaboravnim melodijama Mikija Jevremovića, organizovan je u Centru za kulturu, kao deo programa proslave Dana grada Valjeva 20. marta-

U prepunoj sali Centra za kulturu, nezaboravne melodije Mikija Jevremovića, ali i divne reči o prijateljstvu i radu sa slavnim muzičarem, podelili su Igor Starović, Boris Bizetić, Irena Blagojević, Jelena Kovačević, Željko Vasić, Jovan Maljoković, Željko Joksimović, Neverne bebe, uz muzičku pratnju grupe „Horoskop“, „Muzički voz“ sa solistima Zoranom, Goranom, Ostojom, Vladom i Kalabom.

Nezaboravni koncert svoje finale je doživeo nastupom Mikijevog brata, Zorana Jevremovića, koji je sa KUD „Abrašević“ izveo „Lihnidu“. Emotivno druženje sa muzičarima, poreklom iz Valjeva, završilo se izvođenjem pesme „A sad adio“.

Valjevo se na lep način oprostilo od Mikija Jevremovića, jednog od najpoznatijih srpskih i jugoslovenskih pevača zabavne muzike.

Miodrag Miki Jevremović je završio Valjevsku gimnaziju i u gradu na Kolubari napravio prve korake u muzici. Iza njega su ostali vanvremenski hitovi (Pijem, Mama, Grkinja, Osamnaest žutih ruža, Ako jednom vidiš Mariju, Pesnikova gitara…).  Grad Valjevo je 2012. godine objavio foto-monografiju „Pedeset godina sa vama“, u čast poznatog sugrađanina. Umro je u Beogradu, 13. januara, u 75. godini života.

izvor:valjevo.rs

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!