Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Nek’ kažu narodu da žele da budemo taoci problema na KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas kritičare, koji su bili na vlasti kada je C.Gora napustila zajedničku državu i Kosovo proglasilo jednostranu nezavisnost, da kažu narodu istinu da žele da budemo taoci jednog problema, gde, inače, nemamo nikakvu kontrolu.Predsednik Vučić obišao radove na obnovi Urgentnog centra KCS.

Oni, kaže, koji su suučestvovali u stvaranju lažne države Kosovo sada kritikuju svako rešenje, kritikuju njega, kao da je on stvorio taj problem.

„Neko govori o Rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244, da sve mora da bude u skladu s tim dokumentom. Pitam sve vas ovde i koji me privatno podržavate ili ne, što nismo prihvatili Rezoluciju 1244? Jesam li to ja privatio premešatnje pitanja KiM iz UN u EU. Je l“ to neko drugi pre nas doneo odluku da je Euleks dobrodošao, umesto UN. Ja ili Jeremić, Ðilas i Tadić?“, upitao je Vučić obraćajući se novinarima nakon obilaska radova na obnovi Urgentnog centra.

Podsetio je da u Rezoluciji 1244 ne piše nigde Srbija, već SRJ.

„Je li Vučić ili bilo ko od njih uništio SRJ, dao Crnoj Gori krila da odu. To su uradili 2006. isti ti – Jeremić, Tadić, Ðilas“, ukazao je Vučić.

Rekao je da objašnjava Albancima ko ima kontinuitet, da se snalazi i bori za svoju zemlju na svakom mestu.

Kako nazivati neogodvorne ljude koji su doveli do situacije da Crna Gora hoće da ode, a onda dođete do toga da imate kampanju u kojoj uspete da izgubite zemlju u kojoj imate 30 odsto Srba i u kojoj 60 odsto građana govori srpskim jezikom. A nigde ni reči o svemu tome. Otišla Crna Gora, a za šta sada vezujemo KiM. Oterali smo onda UN u majčinu i rekli “dobrodošla Evropa“ da pregovara sa nama. Pored svega toga, doneli su odluku da upute kretensko pitanje Međunarodnom sudu pravde, kojim smo dali legitimizaciju albanskoj nezavisnosti na KiM, dali pečat mi Srbi albanskoj nezavisnosti“, objasnio je Vučić.

https://info24.rs/2018/07/22/nek-kazu-narodu-da-zele-da-budemo-taoci-problema-na-kim/

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!