Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Vesić sa porodicom Timotijević u novom stanu

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić posetio je porodicu Timotijević, koja se iz Savskog amfiteatra preselila u nove stanove posle dogovora sa Gradom Beogradom. Porodica Timotijević je poslednja koja se iselila sa prostora Savskog amfiteatra, a pre njih 237 porodica je na isti način dobilo nove domove.

Vesić je Ivanu Timotijeviću poželeo lep život u novom stanu i rekao kako mu je drago zato što je ova poslednja porodica iz Savamale prihvatila ponudu Grada Beograda i uzela novi stan.

– Situaciju u kojoj se nalazila ova porodica nekoliko godina su zloupotrebljavali politički profiteri i razne nevladine organizacije koji su pravili političke karijere na grbači ovih ljudi. Sve porodice koje su stanovale u Savamali živele su u nehumanim uslovima i objektima koji su preuređeni za ljudsko stanovanje bez kanalizacije i infrastrukture. Svih 237 porodica, uključujući i Timotijeviće, danas žive u pristojnim stanovima, u uslovima kakvi dolikuju ljudima – rekao je Vesić i dodao da one koji su ih nagovarali da ne veruju svojoj državi i da ne uzmu stanove treba da sramota.

– Niko od tih ljudi koji su se navodno borili za prava porodice Timotijević nije im ponudio svoj stan kao smeštaj već su ih ubeđivali da ostanu u neuslovnoj kućici i ne prihvate ponudu grada – kazao je Vesić i istakao da su te nevladine organizacije samo zloupotrebljavale porodicu Timotijević i pravile politiku na grbači ovih ljudi.

Zamenik gradonačelnika Beograda naglasio je da Grad Beograd danas razvija prostor Savamale, koji će narednih godina postati novi gradski centar.

– Građani mogu da vide ne samo nove stambene zgrade, već i uređenu savsku obalu, nove bulevare i ulice, a do kraja godine počeće da se uređuje Savski trg i Centralni park – rekao je Vesić i poručio da politički profiteri i opozicija „Aleksandru Vučiću, republičkoj i gradskoj vlasti ne mogu da oproste jer je ovaj projekat uspešan”.

– Njihova frustracija raste sa svakim novim kvadratnim metrom stanova, ulica ili parka jer to je dokaz njihove nesposobnosti – poručio je Vesić.

Ivan Timotijević, čija se porodica poslednja iselila iz Savskog amfiteatra, naveo je da je tražio stanarsko pravo koje je i dobio. Njegova porodica to pravo sada ima nad novim stambenim jedinicama na Vračaru, koje su obezbeđene nakon dogovora sa Gradom Beogradom.

– Veoma sam zahvalan na tome što je nađeno rešenje za moju porodicu. Dobili smo stanarsko pravo nad dva stana, ukupne površine 105 kvadrata. Lokacija je veoma dobra – rekao je Timotijević, izražavajući veliko zadovoljstvo što je blizu pozorište i generalno, zbog toga što su prevaziđeni svi problemi, koji su dugo trajali.

https://info24.rs/2018/07/22/vesic-sa-porodicom-timotijevic-u-novom-stanu/

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!