Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Informacije

NIKAD NEMOJ DA PIJEŠ KAD VOZIŠ! Potrebno je samo 10 minuta da alkohol uđe u krv!

Kada se zna da nezgode prate i smrtni ishodi i da među stradalima ima i mladih, svima je jasno koliko je važno da se obrati dodatna pažnja kada je u pitanju bezbednost u saobraćaju.

Tim povodom Agencija za bezbednost saobraćaja snimila je upečatljiv video spot kojim je pokrenula kampanju „Nikad nemoj da voziš kad piješ“.

 – Želimo da na ovaj način utičemo na promenu stavova, znanja i ponašanja učesnika u saobraćaju o štetnosti vožnje pod uticajem alkohola –  kazala je v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević.

Ona je istakla da najviše poginulih vozača putničkih automobila pripada starosnoj grupi lica od 25 do 34 godine, dok najviše poginulih putnika u putničkim automobilima pripada starosnoj grupi lica, uzrasta od 15 do 34 godine.

“Za mlade se kaže da imaju višak samopouzdanja i manjak znanja i baš je to kombinacija koja dovodi do tragedije. Mi želimo da se taj odnos promeni i da tako damo dopinos.”

Jasmina Milošević kaže da, iako su mladi najčešće žrtve, ne treba zanemariti ni ostale kategorije vozača, i da treba uticati na promenu ponasanja i kod ostalih grupa učesnika u saobraćaju.

Potrebno je znati da dovoljno samo 10 minuta da alkholol uđe u krv i uspori reakciju vozača, a dovoljan je samo delić sekunde da se desi nezgoda.

“Osim TV spota, poseban pečat kampanji daje i neposredan kontakt sa mladima na predavanjima u srednjim školama Srbije”, rekla je Jasmina Milošević.

Ovaj spot je treći talas kampanje “Nikad nemoj”.

Prvi talas kampanje pod sloganom “Nikad nemoj da izazivaš sudbinu”; ukazivao je na obavezno korišćenje sigurnosnih pojaseva i zaštitnih sistema, dok je “Lična priča”;, ispovest žrtava saobraćajnih nezgoda koji su posledica neprilagođene brzine, vožnje bez pojasa, kacige ili pod dejstvom alkohola.

izvor:informer.rs

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!