Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Nova dečja igrališta dobijaju Avenija i Alvadžinica

U strategiji razvoja ustanove Sportski centar Mladost jasno je naznačen kao primaran cilj poboljšanje sportske i rekreativne infrastrukture na prostoru ustanove, ali i drugih delova grada Čačka. Trudeći se da podjednako zadovoljimo potrebe za zdravim načinom života svih uzrasnih kategorija naših sugrađana, ipak smo prednost dali najmlađima, navode u SC“Mladost“.

Podsećamo da je krajem 2017.godine na prostoru Ljubić keja SC Mladost kroz projekat “Zajednici zajedno“ uz finansijsku pomoć Kompanije NIS realizovao izgradnju modernog dečjeg igrališta i teretane na otvorenom. Samo par meseci kasnije na prostoru uz gradski bedem i bazene “niklo“ je još jedno moderno dečje igralište.

Sledeći viziju da na mlađima svet ostaje i da nema boljeg ulaganja od onog u svoje nasledstvo i mlada pokolenja grad Čačak i SC “Mladost“ su krenuli u još jedan sličan poduhvat. Sredstvima grada Čačka je omogućeno da još jedna moderna dečja igraonica, koja se nalazi na samom početku prostora SC Mladost, u okviru kompleksa Gradskog stadiona, bude još jedan sadržaj koji će obradovati naše najmlađe sugrađane. Usledila je potom i rekonstrukcija dečjeg igrališta u gradskom parku, koje po svom sadržaju i gabaritima predstavlja najveće dečje igralište na otvorenom u Srbiji.

“Jasno je da nema boljeg ulaganja od onog u pravilno i zdravo odrastanje naših najmlađih sugrađana. Izgradnja i rekonstrukcija pomenutih igrališta se pokazala kao pun pogodak. To najbolje ilustruje slika sa njih, gde posebno u večernjim časovima sve vrvi od dečje graje. U saradnji sa SC “Mladost“ danas je počela i rekonstrukcija starog i zapuštenog igrališta u Aveniji, a za nekoliko dana kreće rekonstrukcija i igrališta u naselju Alvadžinica. Deca iz ovih urbanih delova grada će do kraja meseca dobiti nova moderna igrališta i pravi kutak za svoju svakodnevnu igru i zadovoljstvo. Tu se naravno nećemo zaustaviti, jer nam je cilj da deca u svim delovima grada budu u ravnopravnom položaju i nadomak svojih domova imaju uređen i bezbedan deo za igru“, rekla je zamenica gradonačelnika Milica Dačić.

izvor: PressLider

https://infosvetionik.rs/2019/07/04/nova-decja-igralista-dobijaju-avenija-i-alvadzinica/

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!