Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijePrivreda

Svečano otvoren Regionalni inovacioni startap centar u Valjevu

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj dr Nenad Popović u Valjevu je svečano otvorio Regionalni inovacioni startap centar u prostorijama Poslovnog inkubatora na Fakultetu zdravstvenih, pravnih i poslovnih studija Univerziteta Singidunum u Valjevu.

Svoju posetu Valjevu, ministar Popović sa svojim saradnicima, među kojima je i njegov savetnik prof. dr Boško Nikolić, Valjevac, koji je bio profesor na Elektrotehničkom fakultetu, započeo je sastankom sa gradonačelnikom Valjeva dr Slobodanom Gvozdenovićem. U razgovoru sa predstavnicima grada, ministar je ukazao na velike mogućnosti koje nudi IT sektor u razvoju Srbije i preporučio da se grad Valjevo još više okrene ka ulaganju u ovu oblast. IT sektor iz godine u godinu beleži brz rast, što doprinosi velikom izvozu, a ministarstvo kojim rukovodi dr Nenad Popović kroz razne projektne linije podržava razvoj ovog sektora i pomaže mladim preduzetnicima širom Srbije.

Regionalni inovacioni startap centar Valjevo projekat je Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije, osnovan u oktobru 2018. godine potpisivanjem tripartitnog ugovora između Kabineta, Grada Valjeva i Poslovnog inkubatora Valjevo.

Grad Valjevo jedan je od osam gradova Srbije koji su obuhvaćeni Programom podrške otvaranju regionalnih inovacionih startap centara.

Regionalni inovacioni startap centar Valjevo obezbeđuje adekvatne sadržaje, prostor za rad i sve ostale neophodne uslove za podršku razvoju startap preduzetništva u Kolubarskom okrugu. Glavne aktivnosti su pružanje uslova za rad, obuke, radionice i predavanja, kao i umrežavanje korisnika Centra u cilju razvijanja novih poslovnih ideja korisnika ili nastavka obavljanja postojećeg posla u zajednici korisnika na obostranu korist – za stvaranje novih radnih mesta, za poboljšanje postojećih pozicija, radi sticanja novih znanja, ali i prenošenja znanja i iskustva.

Regionalni inovacioni startap centar počeo je sa radom u martu 2019. godine i do danas je u njemu održano preko 20 radionica na različite teme, od pokretanja sopstvenih preduzetničkih inicijativa, programiranja u programskom jeziku Java, kako od inovativne ideje kreirati softver, programiranja u PHP-u, pravljenja pametnih uređaja pomoću tehnologije Internet stvari, do karijernog razvoja i ličnog brendiranja. Usluge Centra trenutno koristi oko 10 stalnih stanara i veći broj zainteresovnih polaznika obuka.

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!