ВестиИнформацијеРегион

Нова радна места на Сајму запошљавања „LINK2job“

[hr style=“double“]izvor:srbija.org.rs foto:[hr style=“double“]

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas mladima, otvarajući Sajam zapošljavanja „LINK2job“, da nije dovoljno samo da završe školovanje, već da treba da poseduju određene veštine i timski duh.

Vulin je ukazao na to da je IT industrija nešto na šta je država počela da obraća pažnju i za šta kroz reformu obrazovnog sistema priprema buduće stručnjake.

On je naglasio da mladi na ovakvim sajmovima mogu da preuzmu sudbinu u svoje ruke, dodajući da su, s druge strane, država i gradske vlasti tu da pomognu i obezbede predvidive uslove poslovanja.

Prema njegovim rečima, u našoj zemlji je u prva četiri meseca ove godine zaposleno 85.408 ljudi, što je za 1,7 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Na ovom sajmu, koji je posetilo više od 5.000 ljudi, kako je objasnio, ponuđeno je 300 radnih mesta u raznim oblastima, a nekoliko hiljada posetilaca besplatno je dobilo kurseve za profesionalno usavršavanje.

Sajam, koji organizuje Centar za razvoj karijere, održava se u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, pod pokroviteljstvom Grada Beograda

Uspon
Back to top button