Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Novi preventivni projekat Doma zdravlja Valjevo

Dom zdravlja Valjevo, kao ustanova primarne zdravstvene zaštite, sprovodi projekat ranog otkrivanja rizika za nastanak bolesti srca i krvnih sudova, rizika za nastanak šećerne bolesti tipa dva, kao i ranog otkrivanja depresije. Projekat se sprovodi od decembra 2019. do decembra 2020. godine u cilju sprečavanja ovih oboljenja, njihovog ranog otkrivanja, pravovremenog lečenja i prevencije teških komplikacija. Ove preventivne usluge biće potpuno besplatne za građane i dostupne u mesnim zajednicama, ustanovama i preduzećima (raspored poseta izabranih lekara i patronažnih sestara biće naknadno objavljen).

Projekat je koordiniran od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije, uspostavljanjem grantova za unapređenje kvaliteta i efikasnosti preventivnih i drugih zdravstvenih usluga u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Projekat je finansiran sredstvima za „Drugi projekat razvoja zdravstva Srbije“ i sredstvima za „Dodatno finansiranje za Drugi projekat razvoja zdravstva Srbije“, u saradnji sa Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj.

 

 

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!