Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Sport

Novi uspesi valjevskih rvača

U Zrenjaninu je za vikend održan Kup Srbije za mlađe pionire u grčko-rimskom stilu, uzrasta do 13 godina. Nastupila su petorica mladih rvača, izdanak škole rvanja u Mesnoj zajednici „Nada Purić“. U jakoj konkurenciji mladi Valjevci su osvojili dve bronze, što je odličan rezultat, obzirom da su ovo prva takmičenja za neke od ovih momaka i dragoceno iskustvo.
Treća mesta osvojili su Luka Pavlović u kategoriji do 55 kilograma, i Banović Nikola u kategoriji do 46 kilograma, dok su dobre borbe prikazali Filip Krstivojević, Bojan Andrić i Strahinja Dragojević, ali nisu uspeli da stignu do medalja.
Pored nastupa na domaćem kupu, valjevska Mladost imala je predstavnika i na međunarodnoj sceni. Strahinja Đermanović, osvajač poslednjeg kadetskog kupa u grčko-rimskom stilu, nastupio je sa reprezentacijom Srbije na izuzetno jakom međunarodnom turniru u Dorogu u Mađarskoj. On je u kategoriji do 85 kilograma, u paklenoj konkurenciji uspeo da u prvom kolu tušem pobedi predstavnika Poljske, nakon čega je poražen od predstvanika Švedske, te nije uspeo da dođe do borbe za medalju. Stručni štab reprezentacije je zadovoljan njegovim nastupom, te je Đermanović jedan od najozbiljnijih kandidata za nastup na Evropskom prvenstvu u Sarajevu ovog leta.
U Rvačkom klubu Mladost očekuju da pored Đermanovića, ovog leta još nekoliko valjevskih rvača dobije pozive u reprezentaciju za nastup na najvećim međunarodnim takmičenjima, a jedan od izbornih turnira u uzrastu starijih pionira biće održan u Valjevu 1. aprila na Studentu.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!