Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Novogodišnja rasveta se uključuje od 3. do 5. novembra

Večeras će biti uključena dekorativna rasveta na Kosančićevom vencu, dok će novogodišnja rasveta u čitavom gradu biti uključena u periodu između 3. i 5. novembra, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

– Posle kompletne rekonstrukcije Kosančićevog venca i uređenja fasada, od večeras će biti puštena dekorativna rasveta na kućama koje su dobile novu fasadu. Rasveta će biti u funkciji tokom čitave godine. Montirali smo 176 LED reflektora i osvetlili 26 novih fasada na Kosančićevom vencu i u ulicama Fruškogorskoj, Zadarskoj i Pop Lukinoj – rekao je Vesić i dodao da je Grad Beograd uložio 23,5 miliona dinara.

On je rekao da uključivanje novogodišnje dekorativne rasvete u čitavom gradu počinje 3. novembra i trajaće dva dana, do 5. novembra, kada će svečana rasveta biti potpuno u funkciji.

– Svečano osvetljenje biće postavljeno na 129 lokacija u gradu, od čega je 49 novih lokacija u odnosu na prošlu godinu – najavio je Vesić i istakao da su mnogi gradovi u Evropi, među kojima Beč i Moskva, već uključili novogodišnju rasvetu, a London će uključivanje svečane rasvete početi 6. novembra.

Prema njegovim rečima, lokacije koje će prvi put biti okićene su plato Dimitrija Tucovića, park Mitićeva rupa, Omladinski plato u Zemunu, park Manjež, Ruzveltova ulica kod Vukovog spomenika, Bulevar despota Stefana, ulice Višnjička, Tiršova, Pasterova i Ustanička, park Ćirila i Metodija, parkovi Mali Tašmajdan i Tašmajdan, Kalemegdan, plato ispred Hrama Svetog Save, plato ispred Studentskog kulturnog centra, Cvetni trg, Sava promenada, Studentski park, Obilićev venac, dečije klinike – Tiršova, Institut za majku i dete, Olga Dedijer, kao i centri prigradskih opština.

Vesić je dodao da će novih ukrasa biti na sedam lokacija i to na kružnom toku u Bulevaru Mihajla Pupina, na Brankovom mostu, u Knez Mihailovoj na više mesta i u Skadarskoj.

– Pokloni i kugle nalaziće se na više mesta u Knez Mihailovoj ulici, kao i na prostorima ispred Studentskog kulturnog centra, kod hotela „Moskva” i „Balkan” –  kazao je zamenik gradonačelnika i dodao da će „novogodišnja sela”, odnosno trodimenzionalne figure biti postavljene na Trgu Dimitrija Tucovića, u parkovima Mitićeva rupa, Manjež, Tašmajdan, na platou ispred Hrama Svetog Save, Cvetnom trgu, Trgu Nikole Pašića, na više mesta u Knez Mihailovoj ulici, na Obilićevom vencu i Kalemegdanu.

Goran Vesić je poručio da je sva svečana rasveta i oprema koja se nalazi na zemlji sertifikovana, u visokom je stepenu zaštite i radi na 24 volta, tako da je apsolutno bezbedna. Vesić je pozvao Beograđanke i Beograđane da uživaju u praznicima koji dolaze, a posebno u programima „Beogradske zime”, koje je pripremio Grad Beograd.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

https://info24.rs/2018/10/31/novogodisnja-rasveta-se-ukljucuje-od-3-do-5-novembra/

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!