Вести

Novogodišnja rasveta se uključuje od 3. do 5. novembra

Večeras će biti uključena dekorativna rasveta na Kosančićevom vencu, dok će novogodišnja rasveta u čitavom gradu biti uključena u periodu između 3. i 5. novembra, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

– Posle kompletne rekonstrukcije Kosančićevog venca i uređenja fasada, od večeras će biti puštena dekorativna rasveta na kućama koje su dobile novu fasadu. Rasveta će biti u funkciji tokom čitave godine. Montirali smo 176 LED reflektora i osvetlili 26 novih fasada na Kosančićevom vencu i u ulicama Fruškogorskoj, Zadarskoj i Pop Lukinoj – rekao je Vesić i dodao da je Grad Beograd uložio 23,5 miliona dinara.

On je rekao da uključivanje novogodišnje dekorativne rasvete u čitavom gradu počinje 3. novembra i trajaće dva dana, do 5. novembra, kada će svečana rasveta biti potpuno u funkciji.

– Svečano osvetljenje biće postavljeno na 129 lokacija u gradu, od čega je 49 novih lokacija u odnosu na prošlu godinu – najavio je Vesić i istakao da su mnogi gradovi u Evropi, među kojima Beč i Moskva, već uključili novogodišnju rasvetu, a London će uključivanje svečane rasvete početi 6. novembra.

Prema njegovim rečima, lokacije koje će prvi put biti okićene su plato Dimitrija Tucovića, park Mitićeva rupa, Omladinski plato u Zemunu, park Manjež, Ruzveltova ulica kod Vukovog spomenika, Bulevar despota Stefana, ulice Višnjička, Tiršova, Pasterova i Ustanička, park Ćirila i Metodija, parkovi Mali Tašmajdan i Tašmajdan, Kalemegdan, plato ispred Hrama Svetog Save, plato ispred Studentskog kulturnog centra, Cvetni trg, Sava promenada, Studentski park, Obilićev venac, dečije klinike – Tiršova, Institut za majku i dete, Olga Dedijer, kao i centri prigradskih opština.

Vesić je dodao da će novih ukrasa biti na sedam lokacija i to na kružnom toku u Bulevaru Mihajla Pupina, na Brankovom mostu, u Knez Mihailovoj na više mesta i u Skadarskoj.

– Pokloni i kugle nalaziće se na više mesta u Knez Mihailovoj ulici, kao i na prostorima ispred Studentskog kulturnog centra, kod hotela „Moskva” i „Balkan” –  kazao je zamenik gradonačelnika i dodao da će „novogodišnja sela”, odnosno trodimenzionalne figure biti postavljene na Trgu Dimitrija Tucovića, u parkovima Mitićeva rupa, Manjež, Tašmajdan, na platou ispred Hrama Svetog Save, Cvetnom trgu, Trgu Nikole Pašića, na više mesta u Knez Mihailovoj ulici, na Obilićevom vencu i Kalemegdanu.

Goran Vesić je poručio da je sva svečana rasveta i oprema koja se nalazi na zemlji sertifikovana, u visokom je stepenu zaštite i radi na 24 volta, tako da je apsolutno bezbedna. Vesić je pozvao Beograđanke i Beograđane da uživaju u praznicima koji dolaze, a posebno u programima „Beogradske zime”, koje je pripremio Grad Beograd.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

https://info24.rs/2018/10/31/novogodisnja-rasveta-se-ukljucuje-od-3-do-5-novembra/

Uspon
Back to top button