ВестиПолитика

Vulin: Vojska Kosova pretnja

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je izjavio da formiranje vojske Kosova jeste izazov i pretnja za bezbednost u regionu i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić s pravom zabrinut zbog svega što se dešava na KiM.

Formiranje vojske Kosova pokazuje namere i kakvu politiku hoćete da vodite i kakva je potreba da se formira bilo kakava oružana snaga na KiM, rekao je Vulin gostujući na Pinku.

„Šta će vam vojska, za šta ona služi, protiv koga ćete da se borite, napašćete Crnu Goru, Severnu Makedoniju, snage KFOR-a, Albaniju?“, upitao je Vulin prištinske vlasti.

„Za šta služi, ako vam služi za borbu protiv Srbije, odmah je raspustite jer Srbija nema nameru da napada svoju južnu pokrajinu i nema nameru da učestvuje u bilo kakvim ratovima i sukobima“, poručio je Vulin.

Dodaje da vojska Kosova očigledno treba da služi samo za to i da je to je jedina ideja.

Na pitanje kako komentariše to što je predsednika Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović rekla u Tirani da su Albanci i Hrvati “braća po oružju“, Vulin je kazao da je to, nažlost, istina, pošto se većina generala tzv. vojske Kosova u Hrvatskoj borila protiv Srbije i da su neki od njih, bili i u Hagu zbog zločina protiv Srba.

„Našli su kao vezu učešće u ratu u kojem su ubijali Srbe“, dodao je Vulin.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

https://info24.rs/2018/10/31/vulin-vojska-kosova-pretnja/

Uspon
Back to top button