Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijePolitikaPrivredaRegion

Novogodišnji koktel gradonačelnika

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović priredio je tradicionalni novogodišnji koktel u holu Centra za kulturu kome je prisustvovalo više od 170 uglednih ličnosti iz javnog, političkog i kulturnog života Grada.

foto:Z.Boskovic
foto:Z.Boskovic

Svim sugrađanima gradonačelnik je poželeo srećne predstojeće praznike, Novu godinu i Božić, a prikazan je i kratak film u kome su predstavljena najvažnija investiciona ulaganja, projekti i programi koji su realizovani u proteklih šest meseci u Valjevu.

foto:Z.Boskovic
foto:Z.Boskovic

„U cilju stvaranja povoljne poslovne klime, otvaranja novih radnih mesta,rukovodstvo grada Valjeva posebnu pažnju posvetilo je proširenju i infrastrukturnom opremanju Industrijske zone, gde je završena  rekonstrukcija tri saobraćajnice. Sredstva u iznosu od 35 miliona dinara, izdvojili su Ministarstvo privrede i grad Valjevo.

foto:Z.Boskovic
foto:Z.Boskovic

Prvi put nakon više decenija, gradska vlast u Valjevu se ozbiljno posvetila rešavanju pitanja razvoja turizma na Divčibarama. Otvorena je ski staza Crni vrh sa sistemom za veštačko osnežavanje, benzinska stanica, uvedeni su novi polasci autobusa, definisan četvorogodišnji plan razvoja turizma.

dsc0315-e1483084456379

U proteklih šest meseci asfaltirano je preko sedam kilometara seoskih puteva. Vrednost investicija je oko 20 miliona dinara.Asfaltrirani putevi su strateški važni za više od 500 domaćinstava, koliko ih gravitira ka ovim deonicama, ali i za ukupan razvoj valjesvkih sela.

dsc0379-e1483084354945

Sredstva su izdvojena i za nasipanje više od 30 kilometara makadamskih puteva u 15 sela, kako bi urgentno bili rešeni veliki problemi ondašnjih meštana.

U Valjevu je, za samo šest meseci,  asfaltiralo više od tri kilometra  gradskih ulica u nekoliko mesnih zajednica. Završena je rekonstrukcija dela glavne saobraćajnice u gradu-Karađorđeve ulice u dužini od 350 metara, koja je podrazumevala rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže, kao i novi kolovozni zastor.

dsc0272-e1483084467300

Izgrađen  je novi kružni tok u užem gradskom jezgru čime je u znatnoj meri rasterećen saobraćaj i unapređena bezbednost u saobraćaju u Gradu. Izgrađena je pešačka staza dužine 350 metara sa modernom javnom rasvetom kod Krušikovog stadiona.

foto:Z.Boskovic
foto:Z.Boskovic

Urađena je nova fasada na dva vrtića: u Brđanima i Novom naselju i zamenjena stolarija u obdaništu Bambi. Popravljeni su stari i postavljeni novi mobilijari u svih osam vrtića. Otvoreno je i opremljeno novih devet soba za boravak dece u postojećim objektima, čime je omogućen prijem 120 novih mališana i u velikoj meri rešen već godinama prisutan problem nedostatka smeštajnih kapaciteta. U toku je izrada projektne dokumentacije za dogradnju vrtića Bambi sa novim prostorom površine 1500 metara kvadratnih.

dsc0343-e1483084428116

Evropska unija, Savet evrope, Švajcarska agencija za saradnju i razvoj sa konzorcijumom poartnera, Savezno ministarstvo za privrednu saradnju i razvoj Republike Nemačke, Nacionalna alijansa za lokalni ekonomiski razvoj i Regionalna razvojna agencija Srbije, kao i resosrna ministarstava Vlade Republike Srbije, finansiraju 10 značajnih projekata u Valjevu i pružaju eksperstku podršku u njihovoj realizaciji.

foto:Z.Boskovic
foto:Z.Boskovic

Premijer Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je Valjevo i fabriku Gorenje povodom obeležavanja decenije uspešnog poslovanja ove kompanije i tom prilikom najavio otvaranje 300 novih radnih mesta, što je investicija vredna 12 miliona evra.

Potpisan je memoradum o saradnji između Komore italijansko-srpskih privrednika i grada Valjeva, što otvara mogućnosti za unapređenje privredne saradnje.

Valjevo je sredinom septembra posetio šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Davenport, zajedno sa ambasadorima Belgije, Bugarske, Danske, Hrvatske, Kipra i Slovačke. Tom prilikom je definisan nastavak programa pomoći EU poplavljenim područjima.

Uspešno je  organizovano niz značajnih privredno-turističkih i sportskih manifestacija.Republička manifestacija Seoske olimpijske igre ,okupila je više od  1200 učesnika, sportista i rekreativaca  iz 22 lokalne samouprave Republike Srbije. Na četiri  velika festivala, Tešnjarske večeri, Festival duvan čvaraka, Gastro-fest i Festival igraj,igraj, promovisani su privredni, turistički i kulturni potencijali Grada širom regiona.

Valjevo danas ima bolju reputaciju nego prethodne dve decenije, dobar kreditni rejting, lokalnu samoupravu koja je spremna da odgovori svim zahtevima domaćih i stranih investitora. Rukovodstvo grada  ima jasnu strategiju da u naredne četiri godine obezbedi bolji život građanima Valjeva”, između ostalog istaknuto je u filmu koji je prikazan na tradicionalnom novogodišnjem koktelu gradonačelnika na izmaku 2016. i uoči 2017. godine.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!