Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

O DECI IZ SLAVKOVICE PISAO I BBC NEWS ĐACI IZ SLAVKOVICE OBRADOVALI KORISNIKE SOLIDARNE KUHINJE

U sklopu dečije nedelje koja je ove godine nosila naziv “ Dete je dete da ga volite i razumete “ deca iz izdvojenog odeljenja osnovne škole “ Sava Kerković “ iz Slavkovice su pokazala da i te kako znaju i da vole i razumeju.
Naime, na inicijativu učiteljice Ljiljane Ikonić i drugarima iz predškolske grupe sa kojima dele prostor došli su na ideju da spreme kolače, odnosno slatki obrok za oko 150 korisnika Solidarne kuhinje iz Beograda.
“ Na ideju sam došla u razgovoru sa decom o tome kako na svetu postoje ljudi koji nemaju novca za hranu pa su samim tim često gladni.
Oduševljeni idejom da nekome mogu da pomognu a pre svega obezbede jedan obrok i deca i roditelji su rado pristali na ovu akciju. Deci ipak nije bilo jasno kako neko nema šta da jede jer žive u kraju gde se u svojim baštama i voćnjacima uzgaja voće i povrće a u štalama životinje.“ – rekla je učiteljica Ljiljana.
Prema pisanju medija samoodrživi kolektiv Solidarne kuhinje, slatke obroke pravi ponekad jer njihova prilrema aktivistima oduzima puno vremena tako da je gest dece iz ljiškog sela i više nego dobrodošao.
Tokom novogodišnjih i božićnih praznika u planu im je pravljenje kolača za one bez krova nad glavom. Slavkovački mališani naterali su nas da se zapitamo kako je naše malo zapravo nekome mnogo i samim tim već danas učinimo bar neko dobro delo jer možda neko neće ostati gladan.
Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!