Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Informacije

O zelenilu I košenju trave ove godine staraće se pored JKP Vidrak i privatna firma

O zelenilu I košenju trave ove godine staraće se pored JKP Vidrak i privatna firma koja će biti izabrana na tenderu. Posao vredan 18 miliona dinara izmedju sebe tako će podeliti javno preduzeće i privatno preduzeće u odnosu 10 miliona Vidrak, 8 miliona privatnom izvodjaču.

„Ove godine za razliku od prethodnih grad je doneo jednu drugačiju odluku, a to je da polovinu posla kada je u pitanju košenje trave poveri privatnom operateru. Do sada je Vidrak kosio i održavao sve, a sada će biti drugačije. Mi smo gradu već dostavili šta mi to sve po našem, cenovniku možemo da kosimo i održavamo za deset miliona”, kaže direktor JKP Vidrak Sladjana Marković.
Po njenim rečima JKP Vidrak će insistirati na odluci kojom će se jasno definisati šta to održava i kosi Vidrak, a šta preduzeće koje bude izabrano na tenderu.
„Ne možemo raditi drugačije i ja sam apelovala na grad da jasno definišu šta ko radi i za šta je ko zadužen jer bojim se da nedodjemo u situaciju da pred gradjanima, zbog toga što smo do sada mi sve održavali, mi budemo krivi ako nešto ne bude pokošeno, a u stvari prav i krivac je privatni izvodjač. Vidrak mora znati šta je njegova obaveza i bez toga logično niko ne bi ni ulazio u ovaj posao”, decidna je Markovićeva.
Shodno predvidjenoj podeli sredstava jasno je da će posao biti praktično podeljen po pola. Cela situacija i nije tako loša jer će gradjani moći na osnovu uradjenog da naprave jasnu razliku u radu , a u upravi tvrde da se time upravo htelo da najpre pomogne Vidraku, preduzeću koje nema dovoljan broj zaposlenih, a sa druge strane i podignu standardi u radu.
„Mi smo do sada sve to radili, a tražimo i da se posao jasno definiše jer ne bih da dodjemo u situaciju da neko pokosi, a posle mi da moramo da to skupljamo, odvozimo i slično. Ne, grad mora definisati zaduženja i površine i onda svako radi svoj posao. Gradjani to plaćaju i za ono što plaćaju logično je da hoće potpunu , a ne delimičnu uslugu. Grad još nije raspisao taj tender i čekamo”, objašnjava Markovićeva.

Iz Vidraka najavljuju za naredne dane nabavku sadnica cveća kako bi i sadnja bila započeta na vreme, a biće nabavljeno blizu 100 000 sadnica.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!