ВестиИнформације

Због одрона између Ражане и Косјерића – прекид саобраћаја на барској прузи

 – Радови ће трајати месец дана

Санација клизишта на пружној деоници између Ражане и Косјерића (7,6 км) трајаће најмање месец дана од тренутка када буду почели радови на поправци доњег колосечног строја – речено је у „Инфраструктури железница Србије“.

Железнички саобраћај на делу барске пруге јужно од Ваљева у прекиду је од четвртка 17. марта у 8.15 сати због одрона, што је и био разлог ступања на снагу измењеног режима возова за превоз путника. Од 18. марта до успостављања редовног саобраћаја на барској прузи, организација путничких возова одвијаће се тако што ће дневне међународне композиције на релацији Београд (9.10 сати) – Бар односно Бар (9.00 сати) – Београд саобраћати на целом превозном путу док ће на релацији Ражана – Косјерић – Ражана, путници ових возова бити превожени аутобусима. Даљински возови из Београда у 12.45 сати за Ужице и из Ужица у 17.57 сати за Београд саобраћаће до и од Ражане, а изостаће на релацији Ражана – Ужице – Ражана. За ове возове неће бити организован аутобуски превоз. Локални путнички возови из Београда у 2.50 сати и у 14.54 за Пријепоље теретну као и у 10.30 сати за Врбницу саобраћаће до Ражане и од Косјерића до Пријепоља теретне и Врбнице док ће на релацији Ражана – Косјерић бити организован аутобуски превоз. Путнички возови из Пријепоља теретне у 3.30 сати и 11.15 сати као и из Врбнице у 6.55 сати за Београд саобраћаће до Косјерића и од Ражане до Београда. На релацији Косјерић – Ражана за путнике свих возова биће организован аутобуски превоз. Локални путнички возови из Ужица у 2.35 сати за Београд и из Београда у 19.05 сати за Ужице, од 18. марта до даљњег не саобраћају!!

Од петка, 25. марта на релацији Београд – Бар уводи се у саобраћај међународни вечерњи воз из Београда у 18.14 сати чији ће се трансфер реализовати помоћним превозним путем преко Младеновца, Лапова и Краљева. Ради уласка и изласка путника воз ће стајати у Раковици, Лапову, Краљеву, Ужицу, Прибоју Пријепољу, Пријепољу теретној, Бијелом Пољу, Мојковцу, Колашину, Подгорици, Сутомору и Бару. Поменута путничка гарнитура у свом саставу ће имати кола са лежајевима (спаваћа и кушет кола), кола са седиштима, односно, кола за превоз праћених аутомобила.

Uspon
Back to top button