Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Zbog odrona između Ražane i Kosjerića – prekid saobraćaja na barskoj pruzi

 – Radovi će trajati mesec dana

Sanacija klizišta na pružnoj deonici između Ražane i Kosjerića (7,6 km) trajaće najmanje mesec dana od trenutka kada budu počeli radovi na popravci donjeg kolosečnog stroja – rečeno je u „Infrastrukturi železnica Srbije“.

Železnički saobraćaj na delu barske pruge južno od Valjeva u prekidu je od četvrtka 17. marta u 8.15 sati zbog odrona, što je i bio razlog stupanja na snagu izmenjenog režima vozova za prevoz putnika. Od 18. marta do uspostavljanja redovnog saobraćaja na barskoj pruzi, organizacija putničkih vozova odvijaće se tako što će dnevne međunarodne kompozicije na relaciji Beograd (9.10 sati) – Bar odnosno Bar (9.00 sati) – Beograd saobraćati na celom prevoznom putu dok će na relaciji Ražana – Kosjerić – Ražana, putnici ovih vozova biti prevoženi autobusima. Daljinski vozovi iz Beograda u 12.45 sati za Užice i iz Užica u 17.57 sati za Beograd saobraćaće do i od Ražane, a izostaće na relaciji Ražana – Užice – Ražana. Za ove vozove neće biti organizovan autobuski prevoz. Lokalni putnički vozovi iz Beograda u 2.50 sati i u 14.54 za Prijepolje teretnu kao i u 10.30 sati za Vrbnicu saobraćaće do Ražane i od Kosjerića do Prijepolja teretne i Vrbnice dok će na relaciji Ražana – Kosjerić biti organizovan autobuski prevoz. Putnički vozovi iz Prijepolja teretne u 3.30 sati i 11.15 sati kao i iz Vrbnice u 6.55 sati za Beograd saobraćaće do Kosjerića i od Ražane do Beograda. Na relaciji Kosjerić – Ražana za putnike svih vozova biće organizovan autobuski prevoz. Lokalni putnički vozovi iz Užica u 2.35 sati za Beograd i iz Beograda u 19.05 sati za Užice, od 18. marta do daljnjeg ne saobraćaju!!

Od petka, 25. marta na relaciji Beograd – Bar uvodi se u saobraćaj međunarodni večernji voz iz Beograda u 18.14 sati čiji će se transfer realizovati pomoćnim prevoznim putem preko Mladenovca, Lapova i Kraljeva. Radi ulaska i izlaska putnika voz će stajati u Rakovici, Lapovu, Kraljevu, Užicu, Priboju Prijepolju, Prijepolju teretnoj, Bijelom Polju, Mojkovcu, Kolašinu, Podgorici, Sutomoru i Baru. Pomenuta putnička garnitura u svom sastavu će imati kola sa ležajevima (spavaća i kušet kola), kola sa sedištima, odnosno, kola za prevoz praćenih automobila.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!