ВестиИнформације

Обележен почетак нове школске године за ђаке прваке

Uz prigodan program za đake prvake u petak je na Gradskom trgu obeležen početak nove školske godine u organizaciji grada Valjeva.
Ovo je jedan od najlepših događaja u našem gradu, dečiji osmesi i graja su najlepši prizor i najveće bogatstvo jednoga grada.
„Dragi prvaci, škola je jedno predivno mesto, gde stičeš društvo, ljubav i znanje, od danas u nju ići ćeš često, od danas si đak – to ti je zvanje“.
Ovo su predivne reči jedne učiteljice, kojima i ja započinjem moje obraćanje vama, verujte sa većom tremom nego inače, ali srećan i ponosan na dane kada sam iz vaše perspektive započinjao svoj put.

Raduje me vaš dolazak, i želim da vam svi dani vašeg školovanja predstavljaju radost i zadovoljstvo i da vam ostanu kao najlepše sećanje u vašem životu.
Dragim roditeljima, bakama i dekama je poručio sledeće: „Ako želite da deca budu pametna, čitajte im bajke, a ako želite da budu još pametnija čitajte im još bajki“, rekavši da je ovako govorio veliki Anštajn.
„Obaveza Grada je da obrazovanje stavi među prioritete, a cilj nam je zajednički da pomognemo našoj deci da postanu zdrave i obrazovane ličnosti.U nadi da ćemo svake godine imati sve više đaka, u ime grada Valjeva i svoje lično ime, čestitam početak školovanja novim prvacima i želim im mnogo lične sreće“, rekao je u obraćanju zamenik gradonačelnika dr Zoran Živković.

Ovogodišnjih 726 prvačića od Grada su na poklon dobili školski pribor (sveske, pernicu, bojice i flomastere).

Uspon
Back to top button