Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Obilazak ugroženog terena

Kiša koja je padala u prethodnim danima nanela je velike štete na putnoj infrastrukturi u valjevskom kraju. Tim povodom danas je Mesnu zajednicu Poćuta, obišao član Gradskog veća prof. dr Miroljub Ivanović, i razgovarao sa meštanima.

U razgovoru sa predstavnikom grada meštani Zoran Glišić, predstavnik MZ Poćuta i Bogdan Živković iz sela Sovač  istakli su da je usled obilnih padavina postao neprohodan put Bebića Luka Vujinovača i da je prilaz kućama otežan. Oni su istakli da je od pre dva dana kada su bile obilne padavine put neprohodan, a na tom potezu ima  16 do 17 domaćinstava koja nemaju adekvatan prilaz kući. Meštani traže da ako postoji bilo kakva  mogućnost da se koliko toliko put sanira i da im se pomogne. U gornjem delu je oštećen i most, ima i dosta odrona oko puta i nemoguće je proći, put je skroz odsečen. Ta deonica puta je neprohodna, kako za terenska vozila tako i za putničke automobile. Građani koji žive u tom delu su u potpunosti odsečeni i komunikacija je skoro nemoguća. Ima jedan dalji pomoćni put koji izlazi na asfalt na drugoj strani i koji meštani sada koriste. I u drugim selima ovoga kraja je slična situacija /Brezovice, Rebelj i Sovač/, sva ta sela je zahvatilo nevreme i svugde je loša situacija.

Meštani  od predstavnika Grada očekuju da koliko toliko štetu saniraju u što kraćem roku, kako bi ljudi mogli normalno da funkcionišu. „Bilo bi dobro kad bi postojao asfalt, bar da se uradi 200 do 300 metara ove godine, pa tako i narednih godina. Bolje da se uradi asfalt ako postoji mogućnost, jer presipanje – šoderisanje je kratkotrajnog daha“, istakli su meštani Glišić i Živković.

U obraćanju meštanima član Gradskog veća prof. dr Miroljub Ivanović je naglasio da je na jučerašnjoj sednici Štaba za vanredne situacije odlučeno da se za  oštećenja na 23 putna pravca na području MZ Poćuta i MZ Stave po hitnom postupku počne sa sanacijom – izvrši šoderisanje oštećenja na sva 23 putna pravca .

„Ovaj kraj treba pomoći i sanirati jer ovde živi veliki broj mladih bračnih parova. Sva 23 putna pravca će se sanirati iz sredstava budžetske rezerve s obzirom da je budžet Grada stabilan. Putevi će biti šoderisani  po hitnom postupku. Na području mesnih zajednica Stave i Poćuta proglašeno je vanredno stanje, a pomoć meštanima  će biti pružena u što kraćem mogućem roku“, rekao je Ivanović.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!