Вести

Обнавља се сарадња Ваљева и Прилепа

Делегација града и Привредне коморе македонског града Прилепа, осамдесетих година збратимљено са Ваљевом, борави у Ваљеву. Током разговора у Скупштини града и Регионалној привредној комори у Ваљеву,  Станко Терзић,градоначелник Ваљева, Марјан Ристески, градоначелник Прилепа и Сашко Самарџиоски, потпредседник Привредне коморе Прилепа су изразили обострано задовљство због овог сусрета који има за циљ размену искустава и успостављање тешње сарадње, пре свега, у привреди. Могућности за то постоје, посебно између пиваре у Прилепу која постоји непуних сто година и Ваљевске пиваре, затим прехрамбене индустрије „Витаминка“  у Прилепу и пољпоривредних компанија у Ваљеву. У разговору је посебно било речи о успостављању сарадње на путу ка чланству у Европској Унији.

Представници града и Привредне коморе Прилепа били су гости Ваљевске пиваре, Истрживачке станице у Петници, сајма СПРЕГ , а разгледали су и брану и акумулацију „Стубо-Ровни“.

На заједничкој вечери придружиће им се и представници града Велења у Словенији. Овај сусрет ће се искористити за размену искустава о сарадњи са Европском Унијом у чему Велење већ има значајно искуство.

Uspon
Back to top button