Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Obnavlja se saradnja Valjeva i Prilepa

Delegacija grada i Privredne komore makedonskog grada Prilepa, osamdesetih godina zbratimljeno sa Valjevom, boravi u Valjevu. Tokom razgovora u Skupštini grada i Regionalnoj privrednoj komori u Valjevu,  Stanko Terzić,gradonačelnik Valjeva, Marjan Risteski, gradonačelnik Prilepa i Saško Samardžioski, potpredsednik Privredne komore Prilepa su izrazili obostrano zadovljstvo zbog ovog susreta koji ima za cilj razmenu iskustava i uspostavljanje tešnje saradnje, pre svega, u privredi. Mogućnosti za to postoje, posebno između pivare u Prilepu koja postoji nepunih sto godina i Valjevske pivare, zatim prehrambene industrije “Vitaminka”  u Prilepu i poljporivrednih kompanija u Valjevu. U razgovoru je posebno bilo reči o uspostavljanju saradnje na putu ka članstvu u Evropskoj Uniji.

Predstavnici grada i Privredne komore Prilepa bili su gosti Valjevske pivare, Istrživačke stanice u Petnici, sajma SPREG , a razgledali su i branu i akumulaciju “Stubo-Rovni”.

Na zajedničkoj večeri pridružiće im se i predstavnici grada Velenja u Sloveniji. Ovaj susret će se iskoristiti za razmenu iskustava o saradnji sa Evropskom Unijom u čemu Velenje već ima značajno iskustvo.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!