ВестиИнформацијеПривредаРегион

Одржана седница Штаба за ванредне ситуације

Na danas održanoj sednici Štaba za vanredne situacije u užem sastavu, ocenjeno je da je situacija u Gradu stabilna i da nema većih problema imajući u vidu snežne padavine i ekstremno niske temperature. Snabdevanje eletričnom energijom i vodom je uredno, Toplana radi punim kapacitetom. Prekid u snabdevanju toplotnom energijom imali su jedino stanari Naselja Oslobodioci Valjeva na Božić 7. januara, jer podstanice nisu radile zbog nestanka električne energije.

foto :valjevo.rs
foto :valjevo.rs

Ulice i putevi prvog i drugog prioriteta na području grada Valjeva su prohodni. Ekipe preduzeća „Ingrap-omni“, koje je zaduženo za zimsko održavanje, po pozivu građana sa zdravstvenim problemima čisti i seoske puteve koji nisu u planu i programu. Deonice ka Divčibarama su takođe prohodne, a na svim putevima je obavezna upotreba zimske opreme.

foto :valjevo.rs
foto :valjevo.rs

Tokom vikenda u Opštoj regionalnoj bolnici Valjevo lekari su imali ukupno 31 ortopedsku intervenciju, od čega jedan prelom kičmenog pršljenja, tri kontuzije kuka i četiri povrede glave, što je očekivano povećan broj u zimskim uslovima.

Dom zdravlja takođe ima povećan obim posla, a iz ove ustanove su ukazali na ozbiljan problem nedostatka odgovarajućeg terenskog vozila koje je opremljeno za intervencije kod bolesnika u udaljenim seoskim područjima, pre svega ljudi na dijalizi ili sa drugim urgentnim stanjima. Gradonačelnik Gvozdenović je naglasio da će Grad u najskorijem roku raspisati tender za nabavku sanitetskog vozila, kako bi ekipe Hitne službe Doma zdravlja mogle blagovremeno da reaguju.

Prema najavi i upozorenju republičkog Hidrometeorološkog zavoda, veoma niske temperature i „ledeni dani“ očekuju nas do utorka 10. januara sa jutarnjim temperaturama od -16 do -9, lokalno i do -18 stepeni, a u planinaskim predelima oko -22. Najviša dnevna temperatura u ovom periodu biće od -10 do -5 stepeni Celzijusa.

foto :valjevo.rs
foto :valjevo.rs

izvor :valjevo.rs

Uspon
Back to top button