ВестиИнформацијеПолитикаПривредаРегион

Вучић разговарао са премијером Индије

MEDABAD – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsednikom Vlade Indije Narendrom Modijem.

To je prvi sastanak dvojice zvanicnika, a tema sastanka su bilateralni odnosi, kako politicki tako i ekonomski.

Portparol indijskog ministarstva spoljnih poslova Vikas Svarup je na svom tviter nalogu napisao da je glavna tema sastanka bila jačanje odnosa dve zemlje.

Na sastanku se razgovaralo i o samitu investicija „Vibrant Gudžarat globalnom samitu”, koji se održava u indijskom gradu Gandinagaru, u saveznoj državi Gudžarat, a na kojem premijer Srbije učestvuje.

Unapređenje ekonomske saradnje i političkih odnosa i dolazak indijskih investitora u Srbiju biće među najvažnijim temama tokom posete Indiji, izjavio je sinoć premijer po dolasku u Indiju.

Vučić će popodne učestvovati na „Vibrant Gudžarat globalnom samitu” (Vibrant Gujarat Global Summit), čija je centralna tema „Održivi ekonomski i socijalni razvoj” i na kome će održati govor i predstaviti potencijale Srbije kada je reč o ulaganjima.

U nastavku posete premijer Vučić će razgovarati i sa predstavnicima najvećih indijskih kompanija i prisustvovati svečanom otvaranju Mumbajske berze.

„Vibrant Gudžarat globalni samit” predstavlja jedan od najznačajnijih političko-ekonomskih skupova u Indiji.

Samit okuplja šefove država i vlada, korporacija, predstavnike privrednih komora i industrijskih asocijacija, malog i srednjeg preduzetništva, naučnike i eksperte.

Na samitu se očekuje učešće predstavnika više od 100 država, 2.000 indijskih i stranih kompanija i više od 2 miliona posetilaca.

Partnerske zemlje su SAD, Francuska, Velika Britanija, Poljska, Holandija, Danska, Singapur, Kanada, UAE, Australija i Japan.

Vučić se juce u Indiji sastao sa Dmitrijem Rogozinom, potpredsednikom Vlade Ruske Federacije, a tokom posle podneva treba da se sastane i sa premijerom Kenije. (Tanjug)

Uspon
Back to top button