Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Održava se Svetosavska atletska trka

Svetosavska atletska trka se danas održava u Valjevu, uz učešće nekoliko stotina dece, mladih i starijih atletičara iz cele Srbije i u organizaciji Sportskog saveza Valjevo i Atletskog kluba „VAK 014“, a pod pokroviteljstvom grada Valjeva.

Trku su tradicionalno otvorili predškolci, koji su se takmičili na 150 metara, a potom su trčali osnovci od 300 do 800 metara, srednjoškolci na 800 i 1000 metara, pripadnici Vojske Srbije i MUP-a na 2000 metara, kao i seniori i veterani od 1000 do 5000 metara.

Na početku trke, učesnike, organizatore, goste i građane Valjeva je pozdravio gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

„Drago mi je što je Valjevo sačuvalo tradiciju održavanja ove atletske trke. Valjevo je ovu trku uvrstilu u stalne gradske manifestacije, jer je grad prepoznao koliko je važno promovisati zdrav život i bavljenje sportom. Atletika je kraljica sportova i siguran sam da ćemo danas prisustvovati kvalitetnim trkama i da ćemo imati čast da valjevskim ulicama trče sadašnji i neki budući šampioni!

Želim vam svima puno uspeha u današnjem takmičenju i prijatan boravak u Valjevu“, rekao je na otvaranju manifestacije gradonačelnik Valjeva.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!