ВестиСпорт

Опстанак Металца упркос поразу

Кошаркаши Металца поражени су у последњем колу АБА лиге од Мега Лекса, резултатом 77:64, али то их није коштало опстанка, највише захваљујући поразу Сутјеске у Задру.

Контролисала је екипа Мега Лекса резултат од самог почетка, Металац је успео да се „тргне“ у трећој четвртини, примакао се и на два поена заостатка, али то је било све од ваљевске екипе. Луваву са 17, Николић са 14, и Јарамаз са 11 поена нису дозволили изненађење, предводећи Мега Лекс до 17 победе у сезони. Код Металца, најефикаснији је био Јевтовић са 16, а пратили су га Габрић са 13 и Мајсторовић са 11 поена.

Мега Лекс са четврте позиције иде у плеј – оф, док Металац сезону завршава на једанаестом месту. Рачунајући бројне финансијске, кадровске и организационе проблеме који су пратили Металац током сезоне, овакав пласман у АБА лиги представља успех.

Да ли ћемо Металац и следеће сезоне гледати у АБА друштву, зависи од много фактора, а најважнији задатак биће освојити треће место у Суперлиги Србије, у конкуренцији Црвене звезде, Партизана и Мега Лекса.

Uspon
Back to top button