Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiSport

Opstanak Metalca uprkos porazu

Košarkaši Metalca poraženi su u poslednjem kolu ABA lige od Mega Leksa, rezultatom 77:64, ali to ih nije koštalo opstanka, najviše zahvaljujući porazu Sutjeske u Zadru.

Kontrolisala je ekipa Mega Leksa rezultat od samog početka, Metalac je uspeo da se “trgne” u trećoj četvrtini, primakao se i na dva poena zaostatka, ali to je bilo sve od valjevske ekipe. Luvavu sa 17, Nikolić sa 14, i Jaramaz sa 11 poena nisu dozvolili iznenađenje, predvodeći Mega Leks do 17 pobede u sezoni. Kod Metalca, najefikasniji je bio Jevtović sa 16, a pratili su ga Gabrić sa 13 i Majstorović sa 11 poena.

Mega Leks sa četvrte pozicije ide u plej – of, dok Metalac sezonu završava na jedanaestom mestu. Računajući brojne finansijske, kadrovske i organizacione probleme koji su pratili Metalac tokom sezone, ovakav plasman u ABA ligi predstavlja uspeh.

Da li ćemo Metalac i sledeće sezone gledati u ABA društvu, zavisi od mnogo faktora, a najvažniji zadatak biće osvojiti treće mesto u Superligi Srbije, u konkurenciji Crvene zvezde, Partizana i Mega Leksa.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!