ВестиСпорт

Рвач Лука Павловић трећи на Првенству Србије за млађе сениоре

У суботу је у Сомбору одржано Првенство Србије за млађе сениоре (до 23 године) у грчко – римском стилу, које је уједно било и изборни турнир за Првенство Европе које ће бити одржано крајем месеца у Бугарској.
Младост су представљала два такмичара, Лука Павловић (-75кг) и Вук Лекић (-98кг), а Лука Павловић је у својој категорији освојио треће место. У првом колу био је слободан, да би у четвртфиналу победио Виктора Гуљаша из суботичког Спартака резултатом 12 – 10 у изузетно занимљивом мечу. Једини пораз доживео је у полуфиналу од Норберт Чикоша, такође из Спартака. У борби за бронзу Павловић је победио Рауш Немању из сомборског Радничког. Вук Лекић је у категорији до 98 килограма поражен од Милоша Француског из Новог Сада и Емила Јанковића из Спартака, те није дошао у прилику да се бори за медаљу.
У Рвачком клубу Младост истичу да су задовољни наступом својих такмичара и освојеном медаљом. Лекић и Павловић су још јуниори, тако да освајање медаље у старијем узрасту представља подвиг, а оно што се очекује од младих рвача је освајање најсјајнијих сениорских одличја у будућности.

Uspon
Back to top button