ВестиИнформације

Отворен мост код Ђедине бране

Мост код Ђедине бране, на реци Обници, данас је отворен за саобраћај. Отварању је присуствовао Драган Јеремић, директор Дирекције за изградњу Ваљева. „Мост је урађен средствима Дирекције и уз помоћ донатора, компаније „Металпром”, која је донирала осовине за мост а Дирекција је урадила прилазни пут и стубове. Укупна вредност радова Дирекције је 4 милиона и 400 хиљада динара. На овај начин смо оспособили људима који живе преко моста, то је отприлике шест до седам домаћинстава, да нормално комуницирају ”, рекао је Јеремић.
„У овој години планирамо изградњу још четири оваква моста, у Буковици, Медовици, почасни пропуст у Оглађеновцу, Ћебићима и Јовањи. То ће Дирекцију коштати око 6 милиона динара. У току су преговори да се добије још једна донација од „Металпром”-а за мост у Буковици, јер је тренутно у том крају око 30 кућа одсечено од града. То су мали мостови који чине грађанима живот нормалнијим и функционалнијим,стабилни су, сигурни и апсолутно безбедни” изјавио је Јеремић.
На питање о тренутном стању на водотоковима у Ваљеву, Јеремић је истакао да је јутрос извршена контрола локалних река и да је стање редовно а да је једини проблем мањих размера код „Аустротерма” на Колубари јер је ту доста плиће корито реке и да ће се у наредним данима извршити чишћење тог дела док он не уђе у програм комплетне санације.

Uspon
Back to top button