Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Otvoren most kod Đedine brane

Most kod Đedine brane, na reci Obnici, danas je otvoren za saobraćaj. Otvaranju je prisustvovao Dragan Jeremić, direktor Direkcije za izgradnju Valjeva. „Most je urađen sredstvima Direkcije i uz pomoć donatora, kompanije „Metalprom”, koja je donirala osovine za most a Direkcija je uradila prilazni put i stubove. Ukupna vrednost radova Direkcije je 4 miliona i 400 hiljada dinara. Na ovaj način smo osposobili ljudima koji žive preko mosta, to je otprilike šest do sedam domaćinstava, da normalno komuniciraju ”, rekao je Jeremić.
„U ovoj godini planiramo izgradnju još četiri ovakva mosta, u Bukovici, Medovici, počasni propust u Oglađenovcu, Ćebićima i Jovanji. To će Direkciju koštati oko 6 miliona dinara. U toku su pregovori da se dobije još jedna donacija od „Metalprom”-a za most u Bukovici, jer je trenutno u tom kraju oko 30 kuća odsečeno od grada. To su mali mostovi koji čine građanima život normalnijim i funkcionalnijim,stabilni su, sigurni i apsolutno bezbedni” izjavio je Jeremić.
Na pitanje o trenutnom stanju na vodotokovima u Valjevu, Jeremić je istakao da je jutros izvršena kontrola lokalnih reka i da je stanje redovno a da je jedini problem manjih razmera kod „Austroterma” na Kolubari jer je tu dosta pliće korito reke i da će se u narednim danima izvršiti čišćenje tog dela dok on ne uđe u program kompletne sanacije.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!