Вести

Општинско веће одобрило пројекте за верске објекте

Članovi Opštinskog veća su na 27. sednici razmatrali sedam tačaka dnevnog reda. Kao najvažniju odluku donetu na sednici predsednik Opštine i predsedavajući Opštinskog veća Andrija Živković izdvojio je usvajanje odluke o izboru projekata za izgradnju, održavanje i obnovu verskih objekata, koji se finansiraju iz budžeta opštine Lajkovac. Crkvama u Lajkovcu i Stepanju je odobreno po 1.000.000 dinara, dok su crkva u Markovoj crkvi i manastir Bogovađa dobili po 800.000 dinara. Značajno je naglasiti i da će od sredstava, koje je dobila crkva u Jabučju, biti urađeno centralno grejanje, dok će od novca koji je opredeljen za crkvu u Latkoviću (parohija Vračević) biti urađeni fasada i oluci i time će ova dva crkvena objekta biti u potpunosti završena. Predsednik Živković je naglasio da je budžet za verske objekte povećan u odnosu na 2016. godinu i da iznosi 7 miliona dinara.
Opštinsko veće nije prihvatilo predlog Stručne komisije za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja i predložilo je da u roku od deset dana komisija ispravi propuste koje je Opštinskom veću dala na razmatranje.
-Jedna od medijskih kuća koja se javila na konkurs je TV Vujić i odobrena su im sredstva od 312.000 dinara. Međutim, TV Vujić nije vidljiva na teritoriji cele naše opštine i nije dostupna svim gledaocima iz Lajkovca, što bi morala biti prema članu 24 Pravilnika o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja i zbog toga ćemo sačekati deset dana da stručna komisija tu grešku ispravi – obrazložio je Živković.

Predsednik Opštinskog veća je dodao da je ukupno bilo 22 prijave na konkursu za sufinansiranje medijskih sadržaja, a odobreno je 9 projekata, od čega je najveći deo novca (1.800.000 dinara) odobren RTV Pruga iz Lajkovca.

Uspon
Back to top button