Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Opštinsko veće odobrilo projekte za verske objekte

Članovi Opštinskog veća su na 27. sednici razmatrali sedam tačaka dnevnog reda. Kao najvažniju odluku donetu na sednici predsednik Opštine i predsedavajući Opštinskog veća Andrija Živković izdvojio je usvajanje odluke o izboru projekata za izgradnju, održavanje i obnovu verskih objekata, koji se finansiraju iz budžeta opštine Lajkovac. Crkvama u Lajkovcu i Stepanju je odobreno po 1.000.000 dinara, dok su crkva u Markovoj crkvi i manastir Bogovađa dobili po 800.000 dinara. Značajno je naglasiti i da će od sredstava, koje je dobila crkva u Jabučju, biti urađeno centralno grejanje, dok će od novca koji je opredeljen za crkvu u Latkoviću (parohija Vračević) biti urađeni fasada i oluci i time će ova dva crkvena objekta biti u potpunosti završena. Predsednik Živković je naglasio da je budžet za verske objekte povećan u odnosu na 2016. godinu i da iznosi 7 miliona dinara.
Opštinsko veće nije prihvatilo predlog Stručne komisije za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja i predložilo je da u roku od deset dana komisija ispravi propuste koje je Opštinskom veću dala na razmatranje.
-Jedna od medijskih kuća koja se javila na konkurs je TV Vujić i odobrena su im sredstva od 312.000 dinara. Međutim, TV Vujić nije vidljiva na teritoriji cele naše opštine i nije dostupna svim gledaocima iz Lajkovca, što bi morala biti prema članu 24 Pravilnika o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja i zbog toga ćemo sačekati deset dana da stručna komisija tu grešku ispravi – obrazložio je Živković.

Predsednik Opštinskog veća je dodao da je ukupno bilo 22 prijave na konkursu za sufinansiranje medijskih sadržaja, a odobreno je 9 projekata, od čega je najveći deo novca (1.800.000 dinara) odobren RTV Pruga iz Lajkovca.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!