ВестиХроника

Откривена прва лабораторија за производњу екстазија у Србији

[hr style=“double“]izvor:vlada foto:mup.gov.rs[hr style=“double“]

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da su pripadnici policije obavili još jednu uspešnu akciju na teritoriji Beograda i otkrili prvu laboratoriju za proizvodnju ekstazija na teritoriji naše zemlje.Stefanović je precizirao da je kroz ovu akciju uhapšena petočlana kriminalna grupa koja je u svom posedu imala 52 kilograma ekstazija i 80 kilograma supstance koja služi za proizvodnju ove droge.

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala već neko vreme intenzivno radi na suzbijanju krijumčarenja i distribucije narkotika, podsetio je on i naglasio da ovakva akcija mora da se nastavi svakodnevno zato što policija neće stati u obračunu sa narko dilerima.

Prema njegovim rečima, ovo je prva ovakva laboratorija i veliki udarac onima koji proizvode sintetičku drogu i distribuiraju je deci na ulicama.

Policija je uhapsila članove organizovane kriminalne grupe N. S.(1971), T. S.(1993), A. M.(1987), M. C.(1982) i S. P.(1987), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Uspon
Back to top button