Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Svetski stručnjaci za rad s talentima održali godišnji skup u Petnici

[hr style=”double”]izvor:Ekapij foto:va1.info[hr style=”double”]

Trodnevni skup svetskih stručnjaka za rad s talentima završen je u nedelju u Istraživačkoj stanici Petnica (ISP) kod Valjeva, saopštila je ta ustanova.

Eksperti iz mreže organizacija koje se bave dodatnim naučnim obrazovanjem i izuzetnošću mladih, njih 20, održali su u Petnici svoj godišnji skup. Stručnjaci iz Nemačke, Izraela, Poljske, Češke, Mađarske, Rumunije, Danske, Španije, Italije, Hrvatske i Srbije su razgovarali o unapređenju načina identifikacije talenata i o savremenim obrazovnim programima za njih.

Mreža organizacija za izuzetnost mladih okuplja organizacije širom sveta, koje se bave talentima, njihovom posebnošću, i prilagođenim obrazovnim programima, uz dodatnu motivaciju. Mreža je registrovana u Nemačkoj, a članice su organizacije sa svih kontinenata.

Istraživačka stanica Petnica od 1982. godine organizuje obrazovne programe za motivisane i zainteresovane učenike i studente u oblasti astronomije, fizike, elektronike, računarstva, matematike, biologije, ekologije, hemije, geologije, medicine, lingvistike, istorije, psihologije, antropologije, sociologije, arheologije i dizajna. Kroz njene programe je do sada prošlo 50.000 učesnika.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!