Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Otvaranje novih poglavlja važna vest i poruka investitorima

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je naša zemlja otvorila još dva nova poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom (EU).

Vučić je u izjavi za Radio-televiziju Srbije (RTS) naveo da je reč o Poglavlju 20, koje se tiče preduzetništva i industrijske politike, kao i Poglavlju 26, koje se odnosi na kulturu i obrazovanje.

Otvaranje poglavlja je važna vest za Srbiju, a naš tim je obavio značajan posao, naglasio je predsednik Vlade i iskazao zahvalnost zemljama članicama Evropske unije.

On je rekao da je otvaranje novih poglavlja značajna poruka investitorima u svetu, i dodao da je Srbija napravila pristojan posao i da napreduje ubrzano, imajući u vidu političke poteškoće sa privremenim institucijama vlasti u Prištini.

Vučić je ocenio da je to važno zbog sveukupne atmosfere u Evropi i svetu i da oni koji žele da ulažu u Srbiju imaju nedvosmislen znak da to mogu da čine neometano.

Srbija je u dosadašnjem toku pregovora o članstvu sa EU otvorila osam i privremeno zatvorila dva od ukupno 35 pregovaračkih poglavlja.

Delegaciju Srbije na današnjoj Međuvladinoj konferenciji u Briselu predvodi ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije Jadranka Joksimović.

U ime Evropske komisije sastanku su prisustvovali evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han, a domaćin sastanka ispred Saveta EU je potpredsednik Vlade i ministar za evropske poslove Malte Luis Grek.

http://www.srbija.gov.rs/

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!