Вести

Отворен 18.Сусрет флаутиста: Цвеће и аплаузи

„Сусрети флаутиста „Тахир Куленовић“ у Ваљеву, стекли су међународни карактер. Од пре три године налазе се у календару значајних догађаја Министарства за културу Републике Србије. Те одреднице фестивала треба чувати и развијати их“, рекао је на отварању  Војислав Аврамовић, председник Удружења педагога музике и балета Србије. То је удружење суорганизатор фестивала флаутиста у Ваљеву.

Директор Музичке школе мр Сузана Радовановић Перић, пожелела је такмичарима успешан наступ и леп боравак у Ваљеву. Флаутисти су, њих 98, стигли из градова Србије, из Пољске и република некадашње СФРЈ, изузимајући Словенију и Хрватску.

Фестивал је у име градске власти званично отворио др Зоран Живковић, председник градске скуипштине.

Председник жирија фестивала је проф. Миомир Симоновић.

Свечану салу Музичке школе испунили су ученици, професори, родитељи са децом која тек треба да се упишу у Музичку школу, нека позната ваљевска  стални посетиоци културних догађаја.

У част почетка 18. Сусрета флаутиста, концерт су одржале флаутисткиња Неда Арсенијевић и пијанисткиња Наталија Младеновић.

Фото:СМШ"Живорад Грбић"
Фото:СМШ“Живорад Грбић“

У уметничком свету то су веома престижна имена. Неда Арсенијевић је Музичку академију завршила у Крагујевцу, као најбољи студент у генерацији. Као солиста и члан камерних састава наступала је на бројним међународним фестивалима. Наступала је, наравно, и на концертима широм Србије.

Пијанисткиња Наталија Младеновић, добитник је угледних награда, како домаћих тако и међународних. Наступала је широм некадашњег СССР, у Немачкој, Швајцарској, Француској, Италији…

Неда Арсенијевић има страствен приступ музици. То се очитује на њеним наступима. Синоћни концерт окончан је бурним и дуготрајним аплаузом и бројним букетима цвећа за уметнице.

Проф.  Дејан Гаврић, одржаће master klass сва три дана фестивала, док је гост из Пољске, проф. Цезар Трачевски у суботу одржао семинар: „Методолошки принципи у организацији часа и самосталном раду ученика; припрема програма за јавни наступ“.

Фестивал флаутиста биће завршен у недељу свечаним концертом победника у све три категорије такмичења.

 

 

Uspon
Back to top button