Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Otvoren Startit centar Valjevo

Uz podršku grada Valjeva otvoren je Startit centar Valjevo, centralno mesto okupljanja IT zajednice, koji se bavi pružanjem besplatnih edukacija iz oblasti informacionih tehnologija i preduzetništva. Zamenik gradonačelnika Valjeva dr Dragan Jeremić je tom prilikom zahvalio na inicijativi Startit tima da se novi centar otvori u Valjevu izrazivši punu podršku i spremnost grada da i dalje podržava niz pojedinačnih projekata koji će omogućiti da stečeno znanje bude primenjeno i u praksi. „Sve se zasniva na tehnološkom napretku, a na polju IT tehnologija Valjevo, bar do sada, nije imalo čime da se pohvali. Zato ove godine podržavamo dva projekta od kojih je jedan Startit i zahvalio bih se ljudima koji su omogućili da baš u Valjevu bude otvoren jedan ovakav centar. To je veliki plus za Valjevo. Naš drugi projekat je Međuregionalni informacioni centar koji će biti znak prepoznavanja za Valjevo. Na žalost, mladi nam odlaze odmah posle završene škole i nadam se da će uz pomoć Startit-a shvatiti da je moguće  ostati u svom gradu i u njemu raditi.” poručio je zamenik gradonačelnika.

Ministarstvo omladine i sporta i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija su takođe podržali projekat. Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić je istakla da je razvoj lokalnih IT zajednica od ključnog značaja za taj sektor, ali i celokupno društvo, kako bi mladi ljudi mogli da unapređuju svoja znanja i imali motivaciju da ostanu u zemlji, budući da je IT naša najperspektivnija privredna grana. Smiljka Živanović   ispred Ministarstva omladine i sporta je ukazala na značaj obuke i mentorstva koje mladima nudi centar i poručila da će Ministarstvo nastaviti da podržava ovakve projekte.

Startit centar je otvoren u partnerstvu sa organizacijom iRevolucija i pružaće besplatnu edukaciju iz oblasti IT-a i preduzetništva za sve zainteresovane koji žele da uče, steknu ili prošire svoja znanja iz ovih oblasti, kao i da se upoznaju sa uspešnim ljudima koji su već napravili značajne rezultate. Vladimir Radovanović, predstavnik iRevolucije, pozvao je sve građane da im se obrate i zajedno pronađu adekvatne programe obuke prilagođene njihovim interesovanjima.

Vladimir Trkulja, jedan od osnivača Startit-a, upoznao je prisutne sa radom centra predstavivši prve aktivnosti koje će biti dostupne u aprilu poput kursa programiranja za decu, kursa za nezaposlene (uvod u HTML i CSS) i prvi meetup o digitalnom marketingu i zaradi preko internet.

Startit centar, mesto znanja, inovacija, inspiracije i budućeg centra tehnološke zajednice je otvoren za sve pojedince, organizacije i kompanije koje žele da u njemu realizuju svoje aktivnosti.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!